Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

ovar care e scos dar se vede la ecografie....

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • ovar care e scos dar se vede la ecografie....

  Buna ziua as avea o intrebare am facut recent o ecografie vazind ca intru in menopausa ,iar la ecografie mi-a scris ovarul sting 15x2 structura regolare,dar eu nu am ovarul sting am fost operata in 1996.Acasa am citit ce era scris si am telefonat sa intreb cum e posibil raspunsul a fost ca si-a dat seama ca nu e ovarul dar e capsula de la ovar fibromatoza de la intervent.Ma intreb ce inseamna cind in toate ecografiile facute peste ani mi-a fost scris mereu ca ovarul e scos.Puteti sa ma lamuriti?

 • #2
  Buna seara, de ce a fost scos ovarul si care a fost operatia exacta? In ecografia actuala a fost mentionat ovarul drept? Cateodata pozitia poate fi interpretata gresit daca exista numai un ovar si nu se stie care a fost operat.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • olimpia
   olimpia comentat
   Editarea unui comentariu
   Buna ziua am fost operata in 1996de ovarectomia stinga deoarece avem un chist iar in 1991 am avut o sarcina extra uterina si am fost operata salpingectomia dreapta,in ecografie au fost menzionate ambele ovare ,la cel sting(care practic nu il am )a scris 15x2 structura regolare,eu doar acasa am vazut ce era scris si cum ma uimit am telelefonat si mia raspuns ca e capsula ovarului de la operatie.in nici o alta ecografie mi-a fost specificata aceasta capsula,ce sa inteleg? Multumesc pentru raspuns

 • #3
  Ce unitate de masura e dupa 15 x 2? Daca e cm 15 e prea mare, daca e mm 2 nu s-ar vedea...
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #4
   Am gresit este 15x6mm.Deci ce sa inteleg?

   Comentariu


   • #5
    Daca in 1996 a fost ovarectomie aia inseamna excizarea completa a ovarului, deci nu avea ce sa ramana pe loc. Uneori se incearca excizia chistului cu lasarea pe loc a tesutului ovarian normal, sau ce ramane din el, caz in care poate fi identificat ecografic.

    Daca a ramas tesut ovarian pe loc, contrar numelui operatiei (ovarectomie), e posibil ca la restul ecografiilor pe care le-ai facut sa-l fi omis stiind ca ovarul e afara (nu poti vedea ceva daca nu te uiti dupa el).

    Fara sa vad imaginile nu pot sa iti dau un raspuns clar, doar doctorita care ti-a facut ecografia.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #6
     Multumesc pentru raspuns.

     Comentariu

     Procesare...
     X