Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

HSIL CIN 2/3 la buletin histopatologic

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • HSIL CIN 2/3 la buletin histopatologic


  Buna seara! aş dori si eu vă rog un raspuns pt acest rezultat:Col lezional cu displazie interpretabila de grad inalt HSIL cin2/3 .A se interpreta in context clinico- colposcopic.Medicul mi a recomandat Ablatie.Vârsta 39 ani.o nastere,avort 0 .
  Ultima editare de aly-alina; 11.dec.2017, 23:52.

 • #2
  Buna aly-alina , CIN2/3 se poate stabili doar in urma examinarii histopatologice a unei biopsii sau excizii din col. Daca ai avut HSIL la testul Papanicolau e nevoie de colposcopie si excizie. Citeste despre managementul rezultatului Papanicolau si despre colposcopie.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • aly-alina
   aly-alina comentat
   Editarea unui comentariu
   Multumesc frumos pentru răspuns!

 • #3
  Buletin histopatologic:Examen macroscopic.Fragment tisular neorientat cu dimensiuni de 2/1.5/1cm.culoare alb-cenusie consistenta scazuta.Fragmentul a fost fixat in formol si inclus intr un bloc de parafina.Coloratie HE
  Examen microscopic:Aspect histopatologic de parenchim exo-endocervical cu remanieri inflamatorii de intensitate medie.cu aspecte de cervicita cronica.
  La nivelul epiteliului malpighian se evidentiaza acantoza pe seama unor celule de aspect bazaloid .monomorfe.citoplasma redusa cu foarte rare mitoze ascensionate - aspecte displazice de tip leziune interpretabila de grad inalt HSIL cin2/3.
  1.cervicita cronica
  2.col cu leziuni de displazie interpretabila cu grad inaltHSIL cin2/3
  Acesta a fost rezultatul biopsiei (conizatie)Dupa a 2 a colposcopie si a2a electrocauterizare,medicul mi a recomandat Ablatie.
  Intrebarea mea pt dvs:Este cancer?
  Va multumesc!

  Comentariu


  • #4
   aly-alina, ce inseamna ablatie in contextul asta? Ce ai tu nu e cancer, sunt modificari care pot degenera in cancer. Ce lipseste din raportul histopatologic e informatia referitoare la marginile de rezectie. A fost excizat testutul complet sau nu? Daca nu, e nevoie de o noua interventie.
   Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

   Comentariu


   • #5
    Buna ziua,
    Va rog sa imi spuneti si mie daca este cazul sa fac histerectomie un urma rezultatului histopatologic si imunohistochimic de mai jos. Am 35 de ani si 3 copii si imi este teama ca intr-un viitor apropiat sa nu ajung sa fac cancer.
    Descriere macroscopică BLOC IN CONSULT: Doua blocuri consult cu numerele 19.1155.1 si 19.1155.2; blocurile consult au fost sectionate, realizandu-se cate o lama colorata HE si blancuri pentru testele imunohistochimice. Blocuri externe primite: 19.1155.1: BLOC EXTERN 19.1155.2: BLOC EXTERN
    Colorații standard HEMATOXILINA-EOZINA Colorații speciale / Teste imunohistochimice DA NU 19.1155.1 - P 16, Ki67
    Descriere microscopică BLOC IN CONSULT 19.1155.1, 19.1155.2 - Fragmente de tesut exocervical bordate de epiteliu pavimentos cu moderata acantoza si minima hiperplazie bazala; separat, un fragment recoltat de la nivel jonctional cu arii de ulceratii, tesut de granulatie si proces inflamator cronic in corion; epiteliul exocervical; metaplazie pavimentoasa a epiteliului superficial, la unele niveluri cu proliferare de celule de talie medie cu hipertrofie si hipercromazie nucleara, hipercromazie citoplasmatica si ocazional mitoze; celulele cu anomalii citonucleare ocupa focal 1/3-2/3 din grosimea epiteliului si se extind de-a lungul glandelor endocervicale. Marginile fragmentelor tisulare (posibil limite de rezectie) fara anomalii citonucleare la nivel epitelial. Testele IHC evidentiaza pozitivitate pentru p16 a celulelor scuamoase cu atipii citonucleare din ariile de neoplazie intraepiteliala (atat superficiale cat si din glandele endocervicale). Ki 67 pozitiv in frecventi nuclei ai celulelor din ariile de neoplazie intraepiteliala pe alocuri extinse in intreaga grosime a epiteliului.
    Concluzii Exo-endocervicita cronica ulcerativa cu displazie epiteliala moderata (CIN II) - leziune scuamoasa intraepiteliala de grad inalt (HSIL).

    Comentariu

    Procesare...
    X