Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ciclu menstrual neregulat - ovulatie, un sfat va rog!

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Ciclu menstrual neregulat - ovulatie, un sfat va rog!

    Bună ziua,
    Am și eu o nelămurire privind CM neregulat. În ultimul an mi-am verificat și notat CM și am observat ca nu este regulat ( 24-29 de zile ). Din dorința de a avea un copil în aceasta luna mi-am făcut toate analizele (inclusiv histerosalpinografia) care au ieșit f bine (atât la mine cat si analizele partenerului). În ziua în care atât testele de ovulație cât și corpul "arătau " ca în următoarele 24-48 de ore sunt la ovulație am fost și la medic. În urma consultului mi-a zis ca nu am Cum sa fiu la ovulație deoarece. ... am fost, foliculul fiind mic ceea ce demonstra ca ori ovulul s-a eliberat ori urmează peste 7-8 zile (mi-a explicat ca în fiecare zi el creste cu....nu știu cât și din calculele lui i-a dat 7-8 zile).
    Am revenit acasă, am mai făcut 3 teste de ovulație (crezând ca e eroare la primul test...) însă la fel au iesit: pozitive. A doua seara am avut durerea de ovare, scurgerea si disconfortul care îmi apare lunar când știu ca sunt la ovulație. ...
    Intrebare: ce s-a întâmplat? Exista posibilitatea ca dl dr sa nu fi văzut bine sau sa fi greșit eu interpretarea testelor/semnelor corpului meu?
    Va mulțumesc mult!

  • #2
    Buna Anasstasia , cand se face ecografia se vad foliculii ovarieni pe ovare. Inainte de ovulatie, cu 1-2 zile, exista un folicul clar mai mare decat restul, are in jur de 20 mm si din el se va elibera ovulul. Daca tu ai facut ecografia dupa ce s-a eliberat ovulul, deci dupa ce s-a rupt foliculul, ginecologul tau nu l-a mai vazut.

    Cu alte cuvinte, e posibil sa fi ovulat inainte. dar asta poti confirma cu un test de progesteron din sange, la 7 zile dupa data cand crezi ca ai ovulat. Raspunsul e clar pe baza lui.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu

    Procesare...
    X