Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Genotipare HPV

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Genotipare HPV

Va rog frumos sa mi interpretați rezultatul genotiparii Hpv de mai jos. Doctorita mea e in concediu si durează până isi reia activitatea. Multumesc!

"proba ADN HPV conține: tipurile Hpv cu risc crescut:16,56
    tipurile Hpv cu risc scăzut: 6,42
    Alte tipuri hpv: 53, 61, 67

In neoplazii manifeste, datorită integrării materialului genetic al Hpv in genomul nuclear, este posibilă apariția rezultatelor negative . Persistenta virusului la nivelul epiteliului poate determina expresia necontrolată a oncoproteinelor E6 si E7 ale Hpv, cel mai important indicator pt aceasta fiind prezența mRNA E6/E7"
    Ultima editare de Elena Bianca; 06.feb.2018, 17:55.

Elena Bianca , ai tipurile respective de HPV. Unele sunt cu risc crescut de a cauza cancer de col uterin, altele pot cauza negi genitali.
    In marea majoritate a cazurilor HPV dispare in decurs de 2 ani de la infectie, fara nici un tratament. Nu exista un tratament eficient care sa grabeasca procesul.
    Va trebui sa faci teste Papanicolau regulate pentru a putea identifica precoce orice modificari ar aparea la nivelul colului din cauza tulpinilor HPV cu risc incalt.
    Ai numeroase articole despre HPV pe blog, citeste cu incredere.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Si in legătură cu partenerul meu? El ce ar trebui sa faca? In acesti presupuși 2 ani, activitatea sexuală trebuie întreruptă sau se poate protejat?

Comentariu

Elena Bianca , infectia cu HPV nu e o contraindicatie ptr sex, dar trebuie mentionat ca si el se poate infecta (daca nu are deja infectia), iar la barbati poate aparea cancer anal, oral sau de penis. Din pacate prezervativul nu e eficient in protectia impotriva HPV.

Comentariu

Infecția deja o are, deoarece sunt prezenți acei negi. Înafară de înghețarea lor, ce alte investigatii ar putea face?

Comentariu

Laurentiu Craciunas Dacă eu am tulpina 16 si 56, inseamna ca si el are? Din moment ce are si acei negi pe care îi îngheța la dermatolog. Va multumesc!
            Ultima editare de Elena Bianca; 07.feb.2018, 14:45.

Comentariu

Elena Bianca , nu e neaparat sa aiba toate tipurile de HPV pe care le ai tu, poate avea doar o parte din ele si poate avea altele pe care tu nu le ai (sunt peste 100 de tipuri de HPV).

Cele care cauzeaza negi nu cauzeaza cancer. Cele care cauzeaza cancer nu pot fi induite pe baza negilor. Din pacate nu exista un test foarte exact pentru barbati.

Comentariu

Va multumesc frumos!

Comentariu

Domnule doctor, Laurentiu Craciunas , exista posibilitatea de a scăpat de tulpina 16 dupa conizatie? Creșterea imunității este eficienta pt a scăpa de această tulpina? Multumesc!

Comentariu

Elena Bianca , 90% din infectiile cu HPV (indiferent de tulpina) dispar in decurs de 2 ani fara nici un tratament. Imunitatea nu poate fi crescuta artificial, daca ai un stil de viata sanatos e suficient.

Comentariu

Multumesc frumos!

Comentariu

Buna ziua! Domnule doctor, Laurentiu Craciunas , ați putea sa mi spuneți ce pret are conizatia? Se poate face si la spitalele de stat sau doar in clinici private?

Comentariu

Elena Bianca , se face in spitalele de stat si ar trebui sa fie acoperita de asigurarea de sanatate.

Comentariu

Va multumesc!

Comentariu

Buna seara! Domnule doctor, Laurentiu Craciunas, care sunt riscurile cotizației? Se mai pot face copii? Exista riscul de deces la naștere? Va multumesc!

Comentariu

Procesare...
                              X