Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

interpretare spermograma

Adună
X
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • interpretare spermograma

    Buna seara! Va rog daca ma puteti ajuta cu interpretarea spermogramei sotului. Incercam de mai bine de 2 ani si jumatate sa facem un bebe...si nimic.. Amandoi avem aceeasi varsta 27 ani..
    Eu mi.am facut analizele TSH,FT4 ATPO si PROLACTINA. Apoi Chlamydia Neisseria , Ag Ureaplasma, Mycoplasma, si cultura de col.. insa rezultatele trbuie sa vina saptamana viitoare.
    Insa acum ma ingrijoreaza rezultatul sotului.


    Volum sperma 7,1 ml
    Aspect opalescent, culoare alb galbui,
    Vascozitate Crescuta
    Ph 8
    Nr total de spermatozoizi per ejaculat 42.6mil
    Concentratie spermatozoizi 6 mil./ml
    Mobilitate totala ( progresiva +non progresiva ) 32 %
    Mobilitate progresiva 20%
    Vitalitate ( % spermatozoizi vii) (coloratie eozina-nigrozina) 35%
    Spermatozoizi cu morfologie normala 10%
    ( formele atipice de spermatozoizi sunt la nivel de cap 90%, (microcefal, macrocefal,alungit,conic,rotund > 70% acrozom, <40% acrozom)
    ( piesa intermediara : 27% ( angulatie, rest citoplasmatic)
    ( coada 3% infasurata, scurta)

    Celularitate Leucocite: rare
    Comentarii : perioada de abstinenta 3 zile,
    Fluidificare incompleta la 4 ore de la recoltare, la 37 grade Celsius

    Puteti sa ma ajutati cu interpretarea rezultatelor va rog? Este aceasta cauza pentru care timp de mai bine de 2 ani jumate nu am reusit sa concepem un bebe?
    Multumesc!
    Ultima editare de Noi2@; 06.feb.2018, 19:45.

  • #2
    Buna Noi2@ , spermograma este suboptima din perspectiva concentratiei si mobilitatii spermatozoizilor. Nu e imposibil sa se obtina o sarcina pe cale naturala, dar poate dura mai mult. Singurul tratament care ar creste sansa unei sarcini e fertilizarea in vitro cu ICSI daca nu se gaseste o cauza reversibila (pentru asta e nevoie de un consult urologic si endocrinologic).

    Am scris un articol despre imbunatatirea calitatii spermei si exista cateva modificari in stilul de viata care pot aduce unele imbunatatiri, dar rezultatele nu sunt radicale.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #3
      Va multumesc! Ma mai gandesc ca poate fi de vina faptul ca am prelevat proba acasa...si in 15 minute am ajuns la spital. am tinut proba langa corp...pentru a nu a fi afectata proba de temperatura exterioara.... totusi sa nu fi afectat acest lucru....
      Credeti ca daca am repeta analiza, dar sa recolteze sotul meu in cadrul spitalului pentru a nu mai avea indoieli... am avea o sansa sa avem rezultate mai bune?
      Va multumesc !

      Comentariu


      • #4
        Noi2@ , e posibil sa fie mai bune, dar improbabil sa fie complet normale.
        Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

        Comentariu


        • #5
          Multumesc mult!

          Comentariu


          • #6
            Am primit si rezultatele mele

            Anti TPO 16UI/mL interval de referinta <34
            Prolactina 217 interval de referinta 127-637
            FT4 ( tiroxina libera ) 14.9 interval de referinta 10.6-22.7
            TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana ) 1.79 interval de referinta 0.27-4.2

            data ultimei menstruatii 24.01 2018

            Comentariu


            • #7
              Noi2@ , par sa fie ok.
              Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

              Comentariu

              Procesare...
              X