Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Test Pap - metaplazie scuamoasa

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Test Pap - metaplazie scuamoasa

Va rog din suflet sa ma lamuriti cu ceva, am primit rezultatul la testul PAP si sunt tare nelinistita. Dupa o conizatie realizata acum 4 luni, e bifat aici „negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne„, insa la descreirea citologica scrie asa: „celule exocervicale superficiale, intermediare si parabazale, metaplazie scumoasa de tip imatur, grupuri de celule glandulare endocervicale, nuclei liberi, mucus, PMN integre si alterate, coco-bacili. Nu s-au identificat aspecte displazice (infectie HPV activa)„. Atat, nimic altceva bifat pe raport. Imi puteti spune va rog daca am inectie HPV sau nu? Nu inteleg din explicatia medicului care a intocmit raportul de analiza. In mare, ce ar trebui sa fac, un alt tratament cu ovule si pastile? Multumesc din suflet!

Buna dianarosca , rezultatul e normal, nu ai motiv de ingrijorare. Poti citi detalii despre metaplazie cervicala.

Testul Papanicolau nu spune daca ai HPV sau nu, pentru asta trebuie sa faci genotipare HPV (un test diferit), dar nu e nevoie.

Nu e nevoie nici de alt tratament, va trebui doar sa faci teste Papanicolau regulat.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Procesare...
    X