Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Endometru de 6.8 mm la ecografie

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Endometru de 6.8 mm la ecografie

  Buna ziua,

  In urma unei ecografii intravaginale in ziua 30 a CM mi s-a spus ca urmeaza sa vina menstra conform grosimii endometrului de 6.8 mm.Sunt in ziua 36 CM si menstruatia nu a aparut. Mentionez ca am un CM neregulat cu durata intre 34-40 zile in ultimul an. De asemenea mi s-a spus ca nu se stie daca am ovulat pana in ziua ecografiei deoarece nu se vede niciun corp galben pe "traseu".
  Intrebarea mea este daca informatia oferita este corecta vis-a-vis de grosimea endometrului si venirea menstruatiei.
  Multumesc anticipat.

 • #2
  Buna Fiona , informatiile oferite par sa vina de la cineva care nu are cunostinte de baza referitor la fiziologia ciclului menstrual.

  Intr-un ciclu in care exista ovulatie, menstruatia apare dupa 14 zile (+/- 1-2 zile), adica perioada de dupa ovulatie (faza luteala) are durata fixa, spre deosebire de perioada de dinainte de ovulatie (faza foliculara) care poate fi variabila. Daca la tine nu s-a putut confirma prezenta unui corp galben nu se poate deduce ca menstruatia ar urma sa apara curand.

  In ciclurile anovulatorii (sugerate de durata lunga, peste 35 de zile) menstruatia nu poate fi anticipata. La 6.8 mm endometrul e subtire, nu ofera nici o sugestie ca ar fi ajuns la o dimensiune care va precipita dezlipirea lui cu generarea menstruatiei.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Va multumesc pentru raspuns.
   Este posibil ca ovulatia sa apara in zilele 35/36?
   In ciclul anterior mi-au iesit pozitive teste de ovulatie in zilele 26/27 iar menstruatia a aparut la 15 zile de la aceste teste pozitive.
   In lunile trecute testele de ovulatie au iesit pozitive in zilele 19/21 dar nu am avut contact sexual.
   Luna aceasta nu am mai facut teste de ovulatie.
   Mentionez ca am 28 de ani si imi doresc un copil.
   Ultima editare de Fiona; 20.feb.2018, 11:06.

   Comentariu


   • #4
    Fiona , e improbabil sa treaca 7 saptamani de la o menstrutie pana la ovulatia urmatoare, cel mai probabil a fost un ciclu fara ovulatie.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu

    Procesare...
    X