Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Beta hCG creste dar nu se dubleaza

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Beta hCG creste dar nu se dubleaza

  Buna ziua!
  Ultima menstruatie a fost in data de 1 februarie. In 3 martie am facut un test sure check cu a doua liniuta extrem de vaga. In 4 martie alte 2 teste s-au pozitivat mai bine.
  Luni dimineata beta era 84.86 in intervalul de referinta 9.5-750 pentru sapt.4 (laborator Synevo)
  Marti la eco medicul a scris: corp galben pe ovarul drept, nu se vede sac gestational, endometru decidualizat.
  Azi, miercuri, am refacut beta.Valoare 145.3. Astazi sunt 34 de zile de la ultima menstruatie.
  Am dureri periodice ca si inainte de menstruatie, uneori mai puternice, alteori mai slabe sau deloc..seara dupa 7 ma simt extrem de balonata jos, in "zona triunghiului". Fara sangerari.
  Oare ce poate fi? Se dezvolta totul normal?
  Am aproape 36 de ani, nicio sarcina, niciun avort..am facut 2 inseminari (recomandare din cauza spermogramei sotului) cu stimulare, nereusite. Luna februarie a fost fara stimulare si fara procedura de inseminare. Spermograma sotului e incadrata acum la normospermie. Iau femosun si acid folic si aspenter pt o mutatie heterozigota a factorului II, cu valoarea homocisteinei 7.8, deci mai mica de 12, cf standardelor Synevo.

  va rog sa imi raspundeti cat mai repede! Vineri trebuie sa refac testul de sange.
  multumesc!

 • #2
  Buna Maria Anastasia , e adevarat ca nu e o crestere optima, dar nu ofera informatii intr-o directie sau alta. Toate cele 3 optiuni raman deschise: sarcina normala foarte incipienta, sarcina ectopica sau sarcina intrauterina care nu se dezvolta bine. Doar timpul va raspunde.

  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Multumesc mult pt raspuns, dle doctor. Astazi beta era mai mare 286.5, la acelasi laborator Synevo. Un alt medic ginecolog m-a trimis sa fac azi de urgenta la Medlife bhcg seric. Valoare: 304.69. Intervalul lor de referinta pt saptamanile 1-10 de sarcina: 5 - 225000! Dr a zis ca e cam mic beta pt 5 sapt de la ultima menstruatie. Nu a vazut nimic in uter...a scris endometru de 0.98cm, stigma ovulatorie pe ovarul drept. Suspecta de sarcina extrauterina necomplicata. Atata m-a apasat, a verificat in toate partile, a insistat...Recomanda luni un nou test de sange si daca apar dureri in abdomen sa merg la urgente.
   Intrebarea mea este: oare dupa stimularea cu Gonal din ianuarie pt IUI, e posibil sa fi ovulat mai tarziu, chiar daca inainte ciclul meu era de 27-28 de zile (si asa a si aparut menstruatia in 1 februarie, in a28-a zi)? Sa fie sarcina mai micuta si de aia sa nu se vada nimic?? Pt ca inafara de dureri ce au fost in zona ovarului drept pana ieri, nimic nu m-a durut...nu sangerez...stiu ca ar fi trebuit sa sangerez cu sange inchis la culoare la extrauterina. Daca e extrauterina, de cand se vede?

   Comentariu


   • #4
    Maria Anastasia , intervalul de referinta nu e relevant, variaza prea mult de la sarcina la sarcina, nu conteaza ce valoare ai cand incepi masuratorile, conteaza cum evolueaza. Nu vad sensul a 2 analize in aceeasi zi. Oricum cresterea in ultimele 48 de ore a fost optima deci ai toate sansele sa fie o sarcina normala.

    Doar cand beta hCG e peste 1500 trebuie sa se vada ceva in uter, altfel poate fi prea devreme.

    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #5
     Va multumesc din suflet pt raspunsul atat de rapid! Adevarul e ca am ajuns acasa de la consultatie aproape plangand...cred ca sunt disperata! Dar sincer...pana acum credeam ca cel mai rau e sa nu raman insarcinata. Acum, stiu ca ar fi mai rau sa stiu ca am ramas dar nu e pozitionat bine
     Deci...ma calmez.
     Atat va mai intreb: Sa inteleg ca si sacul gestational se vede tot daca beta e peste 1500?

     va multumesc, va multumesc, va multumesc!

     Comentariu


     • #6
      Maria Anastasia , imi pare rau ca treci prin starile astea, medicul tau ginecolog ar fi trebuit sa iti explice. Da, prima data se vede sacul gestational, apoi se vede si sacul yolk in interior si doar apoi se vede si embrionul. Trebuie analizat tot in evolutie.
      Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

      Comentariu


      • #7
       Buna ziua am dureri jos in uter,am facut 3 betahcg prima a fost 12037.99 ,al2 12090.90 al3 12430.99ultima la interval de 48 ore diferenta intre ele.menstruatie am avut pe 21.8,la intravaginala se vede sacul dar nu embrionul,nu singerez.am facut o laparascopie ca aveam trompele infundate si nu ovulam,dr imi spune ca sarcina este oprita din evolutie,dar sacul gestant a mai crescut putin,va rog raspundeti mi urgent,multumesc!

       Comentariu

       Procesare...
       X