Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Posibil ovulatie tarzie sau am ovulat de 2 ori intr-o luna?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Posibil ovulatie tarzie sau am ovulat de 2 ori intr-o luna?


  Buna ziua, dl.dr. Craciunas!
  Am suspiciunea ca am ovulat tarziu in luna februarie. Menstruatia a inceput in 1 februarie. Desi schimbari de intindere s-au semnalat la nivelul mucusului chiar din ziua a9a, nu am verificat cu teste de ovulatie. Am profitat de zilele respective, avand relatii cu sotul in zilele de 9, 11, 14 si 17 februarie. Nici dupa aceasta data, mucusul nu a disparut, era abundent ca la ovulatie si in ziua 22 am simtit acea durere puternica in ovarul drept, aceeasi ca la ovulatie.
  Asadar...daca am ovulat in Z 22 si ultima relatie neprotejata a fost in Z17...si spermatozoizii rezista pana la 7 zile in vaginul femeii...sunt sanse ca atunci sa se fi produs fecundatia?
  Faptul ca in noiembrie am facut stimulare cu Menopur de 75 si in ianuarie cu Gonal de 75 (in ian am avut 2 foliculi peste 2 cm si unul peste 1.5 cm)...poate sa fi influentat ovulatia din februarie??
  Testul de sarcina din urina s-a pozitivat incepand cu 4 martie, apoi au urmat cele de sange care arata crestere de beta hcg aproape dublata la fiecare 48 de ore (asta facea parte din alta postare la care mi-ati rasp.deja, am vrut doar sa va reamintesc)

  Astept cu sufletul la gura parerea dvs, dl dr. Craciunas!
  Va multumesc tare mult!

 • #2
  Buna Maria Anastasia , e dificil de apreciat cand a fost ovulatia exact fara metode obiective. Mucusul, durerea si orice alte simptome sunt foarte subiective.
  Cu toate astea, acum esti insarcinata si data ovulatiei/fecundatiei e complet irelevanta pentru progresul sarcinii.
  Ecografia in jur de 12 saptamani va stabili varsta gestationala si toate calulele se vor face in functie de data respectiva.

  E mai usor de urmarit discutia si de tinut minte detaliile daca le scrii in acelasi loc, chiar daca subiectele sunt usor diferite.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Va multumesc foarte mult, dl.doctor! Voi posta pe un singur subiect de acum inainte. Astazi merg din nou la ecografie. Pana acum am dozat tot la 48-72 ore(pt ca am prins si weekendul) bhcg si creste ok, zice dr. Astazi am fix 42 zile de amenoree. Daca si analiza din dimineata asta creste frumos, depasesc 1000. Vedeti dvs., medicii zic repede ce si cum..nu intra in detalii chiar daca lucreaza la privat..repede-rrpede ca e plina sala de asteptare si ei sunt pe timp..de emotii nici nu imi dau seama ca as vrea sa mai intreb ceva..ajung acasa si intrebarile nu se mai opresc
   Inca o data, mii de multumiri pt rabdare! Si va rog sa nu va suparati daca va mai intreb cate ceva..

   Comentariu

   Procesare...
   X