Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

ASC-H, HPV pozitiv, recomandare histerectomie!

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• ASC-H, HPV pozitiv, recomandare histerectomie!

Buna seara! In urma unui pap efectuat in 2017 cu ASC -H (anteriorul, facut in 2015 a fost curat!), am facut testare HPV care a reiesit pozitiva pentru o multiparitate de tulpini high-risk din grupul celor 12. Colposcopia nu evidentiaza modificari majore. Medicul ginecolog la care m-am prezentat cu aceste analize si care are competenta ginecologie oncologica imi recomanda histerectomia totala (cu pastrarea ovarelor). Nu exclude varianta ERAD dar, in opinia lui, voi dace ERAD dupa ERAD si exista posibilitatea sa ajung, oricum la histerectomie. De aceea, ar trebui sa apelez la aceasta varianta din start. Nu ma pot impaca nicicum cu ideea unei histerectomii ... am 34 de ani, 2 copii si ligatura de trompe ... cum ar fi mai bine sa procedez?

Buna Dascalu Mirela , de ce sa faci vreo interventie in primul rand daca nu exista leziuni la colposcopie? Daca ar exista leziuni atunci primul pas e sa se ia o biopsie pentru a vedea severitatea lor. Sa recomanzi histerectomie pentru ca ERAD poate fi insuficient e absurd. Oricine are modificari la nivelul colului poate necesita excizii repetate, dar asta nu inseamna ca e acceptabil sa se faca histerectomie de la inceput.

Daca ai o infectie la unghia unui deget nu tai degetul direct doar pentru ca e posibil sa fie nevoie de 2 cure de antibiotic. Sper ca intelegi cat de absurda e recomandarea.

Poate nu ar fi rau sa ceri si o a doua opinie de la alt medic ginecolog.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Va multumesc mult pentru raspuns! Pe colposcopie este notat faptul ca leziunea (nu foarte extinsa) ce se vede la comisura, "pare" sa intre in endocol. Momentan, m-am programat pentru un chiuretaj biopsic / biopsie etajata. Vor fi luate fragmente atat de pe col, endocol si uter.

Comentariu

Buna ziua va rog din suflet cineva sa ma lamureasca in privinta acestor rezultate. Am 29 ani sunt mama unei fetite de 11 ani si unui baietel de numai 4 luni as vrea sa stiu daca apuc sa ii vad cum cresc In urma cu o luna am facut testul PAP, am primit rezultatele dar d-na doctor nu m-a lamurit sunt disperata (
        Aspectul colului : fara leziuni vizibile

Originea esantionului : cervicala

Citologie : conventionala

Calitatea frotiului : satisfacator pt evaluare celule endocervicale/metaplaziate : prezente

Descrierea frotiului : altele, flora nespecifica

Anomalii ale celulelor epiteliale scuamoase : ASC-US

Rezultat final : Pozitiv ASCUS

Obdervatii : (nu inteleg primul cuvant e ceva cu f... ) unele anomalii celulare tip ASCUS

precizez ca uneori am dureri pelvine si intepaturi in partea dreapta jos... Iar la niste analize mi-au iesit hematii in urina 10Ery/ul. pot fi aceste dureri cauza unui cancer deja avansat desi rezultatul e ascus ?? Sunt foarte foarte speriata si disperata va rog raspundeti-mi
        ​​​​​scuzati daca nu am postat unde trebuia , e prima oara cand fac asta

Comentariu

Procesare...
        X