Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sarcina cu 'trombofilie genetica': Factorul V Leiden, MTHFR, PAI

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sarcina cu 'trombofilie genetica': Factorul V Leiden, MTHFR, PAI

  Buna ziua!! Imi cer scuze de deranj, dar as vrea sa va intreb ceva care nu-mi da pace! anul trecut am avut o sarcina oprita din evolutie la aproximativ 6 saptamani! Mi-am facut analizele de trombofilie si mi-au iesit pozitive Factorul V Leiden, MTHFR C667T, Glicoproteina IIIa T1565C( HPA 1a/d), AGT M2357 - toate heterozigot si PAI 4G/4G - homozigot.
  Saptamana trecuta am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, am mers la hematolog si mi a zis ca momentan e suficient sa iau Aspenter, femibion 1 si acid folic!! Am intrebat daca mi ar face rau daca as incepe anticoagulantul, pentru ca imi este foarte frica si mi a zis ca nu este cazul!! Imi este foarte frica sa nu se opreasca din nou din evolutie 😪😪

 • #2
  Buna Alexa3 , imi pare rau pentru sarcina pierduta. Faptul ca s-au identificat mutatiile respective nu inseamna ca asta a fost cauza avortului. Mai mult decat atat, nici aspenter si nici anticoagulantele nu si-au dovedit eficienta in studiile medicale, deci si daca le-ai lua nu inseamna ca s-ar preveni un eventual nou avort.

  Din pacate nu sunt multe tratamente eficiente in sarcina incipienta si natura e dificil, daca nu imposibil de influentat in primele 12 saptamani.

  Va trebui sa ramai optimista si sa ai rabdare.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu

  Procesare...
  X