Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Polip endometrial si PAP ASCUS

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Polip endometrial si PAP ASCUS

    Prima data când scriu pe acest site. Nu știu cum anume trebuie sa postez o întrebare la care sa primesc răspuns.
    Am fost diagnosticata cu polip endometrial si papanicolau a ieșit ASCUS pentru prima data. De 3 săptămâni am o scurgere sânge care nu ajunge niciodată pe lenjerie, este foarte puțin cantitativ. Mi s a spus ca din cauza polipului am aceasta sângerare. Trebuie eliminat. Am făcut colposcopia și mi-a găsit următoarele :
    JSC vizibila TIP2
    ZONA IOD NEGATIV ZTPA
    ZONA de transformare pavimentoasa atipica : PUNCTATIE
    Recomandare PAP și HPV
    Am făcut HPV ADN genotipare extinsa. Rezultatul este NEGATIV pentru toate tipurile cu risc crescut.
    Intr-o situație ca aceasta, se mai pune problema de ERAD? ERAD ul se propune chiar și in situația in care nu prezentam HPV?
    Ultima editare de Elena2081; 20.iul.2018, 19:33.

  • #2
    Elena2081 , nu e nevoie de ERAD.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #3
      Buna ziua! Am si eu o problema si ma gandeam daca m-ati putea lamuri sau macar linisti. Am un polip pe col si urmeaza sa ma operez. Ieri dupa ce am urinat, mi-a cazut o bucata de carne cu marimea cuprinsa intre 1 si 2 cm. Nu am dureri si nici sangerari. Este posibil sa fie acel polip? Sincer, nu am auzit sa se poata intampla asa ceva! Intrebarea mea este, daca trebuie sa-mi fac griji sau nu. Saptamana viitoare am programare la ginecolog. Multumesc!

      Comentariu


      • #4
        Bună ziua! In urma unor sângerări mici zilnice timp de mai bine de o luna, am efectuat tot felul de analize si controale ginecologie. PAP ok, HPV negativ pentru tulpinile cu risc mărit, colposcopie cu un rezultat relativ ok ( punctatie) si un polip endometrial de 2 mm. Un doctor mi-a spus ca sângerarea este din cauza polipului, dar nu mi-a recomandat nimic direct in legătură cu acest polip. Mi-a recomandat testare PAP si HPV in urma căreia am avut rezultate bune.
        Un alt doctor mi- a făcut ecografie transvaginala si mi-a recomandat sa-l tin sub observație. Mi-a spus ca polipul este mult prea mic si ca nu este ok sa rămân cu cicatrice pe col in situația in care am deja la activ un ERAD si nu am copii, plus vârsta de 37 ani. A spus ca sângerările pot fi din cauza unor dereglari hormonale.
        Sângerările au încetat de mai bine de 2 luni si menstruația este regulata.
        Ce este indicat sa se faca in situația in care descoperim polipi de dimensiuni foarte mici? Este indicat sa nu acționăm asupra lor? Nu sunt indicate eliminarea si biopsia?
        Tin sa va mulțumesc pentru răspunsul unei alte întrebări adresate ceva timp in urma..O zi bună!

        Comentariu

        Procesare...
        X