Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Rezultat Papanicolau

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Rezultat Papanicolau

    Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos ce inseamna toate aceste lucruri? Sunt foarte ingrijorata. In urma examenului Papanicolau am obtinut rezulatatele. Mentionez ca am 22 ani si ca acesta este primul examen Papanicolau facut.
    Anomalii ale celulelor epiteliale: = Da
    ASC-US: = Da
    Celule endocervicale prezente: = Da
    Descriere citologica: = Examen citologic obtinut in mediu lichid , etalat monostrat ,colorat dupa metoda Papanicolau si evaluat dupa sistemul Bethesda 2001 ( revizuit 2014 ) .Frotiul comporta celule malpighiene superficiale cianofile si orangeofile fara anomalii nucleare, cu reactie inflamatoare redusa. Relativ moderate celule intermediare cu anizocitoza si anizocarie . Celule cilindrice endocervicale prezente . Concluzie : ASC-US(celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata)
    Frotiu satisfacator pentru evaluare: = Da
    Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate: = Nu
    Ultima editare de CatalinaCata; 12.dec.2018, 17:55.

  • #2
    Laurentiu Craciunas Buna ziua ! Imi spuneti va rog cat de grav este acest rezultat la testul Papanicolau....Frotiu citologic recoltat in ziua 17 a CM . Calitatea frotiului este satisfăcătoare pt interpretare. Frotiul comporta celule bazale izolate sau grupate in grămezi, care prezintă inversarea raportului nucleo citoplasmatic cu tahicromazie si anizocariocromie. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale. Se observă de asemenea prezența de numeroase hematii. Concluzie: Aspect citologic actual de leziune scuamoasa intraepiteliala de grad inalt HSIL.
    Dar vreau sa va zic ca eu in ultimii 5 ani am facut testul Papanicolau din 6 in 6 luni Si nu mi a iesit nimic , totul a fost bine , chiar si anul acesta in luna Februarie totul a iesit perfect . Acum in luna octombrie mi a iesit acest rezultat de HSIL , dar ziua in care scrie Ca a fost recoltat este greșită, pt ca eu am avut CM pe data de 25 octombrie, iar acest test a fost făcut pe data de 31 Octombrie.
    Ultima editare de Ana1992; 17.dec.2018, 14:42.

    Comentariu


    • #3
      Laurentiu Craciunas tin sa mentionez ca am varsta de 26 de ani ,

      Comentariu


      • #4
        Laurentiu Craciunas am facut colposcopia , medicul mi a zis ca pe langa rezultatul pap ,colposcopic vizual se vede un col normal , doar ca am o pata alba , mi a recomandat conizatie cu biopsie ,pt linistea mea .

        Comentariu

        Procesare...
        X