Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Dureri abdominale lunare intre finalul menstruatiei si ovulatie

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Dureri abdominale lunare intre finalul menstruatiei si ovulatie

  Buna ziua. In urma cu ~1 an si jumatate m-am oprit din luat anticonceptionale la sfatul medicului (Novinette – le luam de mai multi ani, fara nicio problema pana atunci). Ciclul incepuse sa vina putin spre deloc, am facut ecografie, test pap, hpv si toate au iesit in regula. Medicul a spus ca este din cauza pastilelor si mi-a recomandat sa ma opresc.
  In primele luni totul a fost OK. Apoi, acum ~1 an am inceput sa am tot felul de manifestari abdominale (dureri de abdomen inferior, crampe, balonare, tranzit intestinal prea lent sau prea rapid) care apar in fiecare luna cam in ultima zi de menstruatie si dispar subit cam pe la ovulatie (din calculele mele si ale medicului). Aceste simtome sunt suficient de puternice incat sa imi afecteze viata. Singurele lucruri, din cate am incercat, care au un oarecare efect sunt caldura aplicata local si Nurofenul (de 400, iau si 3 pe zi). In rest, nu am nimic – ciclul vine regulat, nu este foarte dureros sau foarte abundent, etc. De asemenea, dupa ovulatie nu mai am absolut niciun simptom.
  Incercand sa rezolv problema, am fost la ginecologie la 2 medici diferiti, la gastroenterologie, la endocrinologie, la nutritionist. Am facut ecografie abdominala, transvaginala si analize de sange (un set complet, inclusiv TSH si FreeT4). Totul este in regula cu mine, insa durerile apar luna de luna. Acum, ca o ultima “sansa” medicul ginecolog mi-a recomandat sa iau din nou anticonceptionale – Zoely. Credeti ca exista totusi o alta solutie inainte sa ma intorc la pastile? Sau exista anumite analize pe care as putea sa le fac? Ma simt ca si cum corpul meu are un fel de reactie alergica / autoimuna la acea perioada a lunii (intre finalul menstruatiei si ovulatie).
  Va multumesc!
Procesare...
X