Numele meu este Andreea si am 29 ani. In iulie anul trecut, dupa aprox 7 luni de incercari, am ramas insarcinata, insa am pierdut sarcina la foarte scurt timp (4 saptamani - diagnostic: avort menstrual).
Menstruatia mea este neregulata, (vine la 40-60 zile), am 78 de kg la 1,65 m inaltime, iar in urma investigatiilor mi s-a pus diagnosticul de oligomenoree si sindromul ovarelor polichistice.
Am facut analizele hormonale, AMH 6, 73 ng/mL DHEA-S a iesit mare 498,1 , estradiol 210,2 pmol/L, FSH 6,9 mUI/ml, LH 21,1mUI/mL, prolactina 404 testosteronul 1,71 (si el mare), CA 125 - 17 si carenta de 25-OH-vitamina D, si toate analizele de secretie care au iesit bine.
Dna. doctor mi-a prescris Metformin si Duphaston ptr a-mi veni menstruatia. (mentionez ca ultima a fost pe data de 1 decembrie). De asemenea mi-a spus sa ma programez la nutritionist si sa slabesc 10-15 kg.
Am incredere in dna. doctor, insa as vrea sa cer si o a doua parere. De aceea am si scris aici.
Intrebarea mea este: Pe langa aceste medicamente, ar trebui sa mai iau si altceva?
Dna. doctor mi-a spus ca urmatorul pas ar fi sa fac o histerosalpingografie, sa vedem daca am trompele infundate, insa daca eu am ramas o data insarcinata, credeti ca este posibil sa am trompele infundate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Comentariu