Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Histerectomie totala

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Histerectomie totala

  Bună ziua! În august 2019 am suferit o intervenție chirurgicala histerectomie totala... Am urmat cu suplimente pentru ameliorarea bufeurilor.. Remifemin 2/zi și estradiol crema... Azi când va scriu am avut o sângerare... E posibil după atâta timp de la operație? Menționez ca săptămâna trecută am avut o infecție urinara... Usturime la urinat și am urmat cu Nolicin și Urinar pastile

 • #2
  E normal sa sângereze după 7 luni de la operație de histerectomie totala?

  Comentariu


  • #3
   Buna seara. Ar trebui sa precizati varsta, modul in care s-a facut histerectomia(vaginala, laparoscopica, clasica abdominala) si motivul, locul si cantitatea sangerarii( in nr de absorbante) si simptome asociate (durere, scurgeri urat mirositoare, mancarimi, usturimi sau altele) .
   Eu am sa presupun ca varsta e aproape de 50 ani, ca operatia e clasica abdominala, ca s-au scos si ovarele si e deja menopauza, ca sangerarea e vaginala si minima. Cel mai probabil nu are legatura cu operatia .
   E posibil sa fie o vaginita atrofica sau mixta care nu e de speriat.
   https://www.femyo.ro/invita/

   Comentariu


   • #4
    Bună seara! Am 48 de ani, am avut metroragii, fibrom uterin, chist ovarian și am hotărât operație de histerectomie totala cu anexetomie bilaterala cu operație clasica abdominala... Am infecții urinare repetate cam la 2 - 2 .1/2luni și într-o dimineață am avut o sângerare mica ptr ca de ieri (decand am postat) și pana azi nu am mai avut decât urme pe tampon..Am citit și eu pe internet de atrofiere vaginala și ar trebuie sa iau niște suplimente...?!

    Comentariu


    • #5
     Buna seara.
     Pentru atrofiere vaginala ati luat estradiol crema. In loc de estradiol ati putea sa luati Viviflor ovule 1x1/zi 12 zile( intravaginal, seara) sau sa combinati estradiol crema cu Softigyn ovule 1x1/zi 6-12 zile (intravaginal, seara). Ar mai fi indicat Ca si vit D3 iar pentru bufeuri v-as recomanda Climenum Day/ Night.
     De asemenea trebuie sa luati in considerare terapia de substitutie hormonala pe o perioada de 5 ani ( daca rezultatul chistului ovarian e bun si nu exista si alte contraindicatii).
     https://www.femyo.ro/invita/

     Comentariu


     • #6
      Mulțumesc frumos pentru sfaturi!

      Comentariu

      Procesare...
      X