Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fibrom - tratament hormonal si activitate fizica

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Fibrom - tratament hormonal si activitate fizica

    Buna ziua,
    Am 43 ani, nicio nastere si, in urma unei ecografii, mi s-a depistat un nodul fibromatos subseros fundic de cca 15 mm. Mentionez ca de un an fac tratament cu Visanne pentru endometrioza, noduli care s-au diminuat in urma tratamentului. M-am acomodat destul de greu cu acest medicament, durerile pelvine, desi s-au redus, nu au disparut in totalitate. Medicul recomanda sa il fac atat timp cat nu ma deranjeaza sau pana m-as hotari sa raman insarcinata.
    As dori sa stiu cat de ingrijorator este acel fibrom si care ar fi riscurile pentru el daca as intrerupe tratamentul cu Visanne. De asemenea, pot face inot, kinetoterapie sau yoga in aceste conditii? Am facut regulat aceste tipuri de activitate fizica pentru ameliorarea durerilor de coloana, dovedindu-se foarte eficiente, dar le-am intrerupt in ultimele luni.
    Multumesc!

  • #2
    Buna seara.
    In primul rand as vrea sa scrieti corect si concret.
    Din spusele dumneavoastra nu inteleg daca aveti un nodul sau mai multi noduli si dimensiune de 15 mm, nu cm.
    Ca idee de baza , un fibrom uterin de 15 mm conteza si are impact asupra fertilitatii numai atunci cand e submucos, intracavitar. Cele subseroare sau intramurale nu conteaza la dimensiunile descrise de dumneavoastra.
    Oricum in cazul de fata , nu fibroamele sunt problema, problema este endometrioza si infertiliatea.
    Tratamentul pe care il luati este bun pentru endometrioza si puteti sa faceti sport, fara probleme.
    Infertilitatea in cazul de fata este data atat de varsta cat si de endometrioza. Ceea ce inseamna ca nu prea mai aveti timp sa stati sa va hotarati sa rameneti insarcinata si ca probabil singura posibilitate ( si aceasta scazuta) , o sa fie FIV
    Pentru mai multe detalii imi puteti scrie pe Medic Chat.



    https://app.medic.chat/dr/florin.borgovan

    Comentariu

    Procesare...
    X