Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Rh negativ

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Rh negativ

  Am o problema si as vrea sa ma ajutati... Am 28 de ani si am rh negativ , acum 4 respectiv 5 ani am pierdut 2 sarcini diagnosticul fiind sarcina oprita in evolutie, nefiind vaccinata. Acum 3 ani am ramas insarcinata iar in sapt 28 si dupa nastere mi s-a administrat vaccinul antirh., fetita avand rh pozitiv ca tatal. Acum sunt insarcinata iar, ultima mesntruatie fiind pe 15 ianuarie. Imi este foarte frica... Pot avea probleme chiar daca am fost vaccinata dupa nastere? Mentionez ca fetita este perfect sanatoasa, are 2 ani si 3 luni... De cand am fost vaccinata au trecut deci 2 ani si 3 luni... Vaccinul mai este valabil sa zic asa? Va rog ajutati-ma.. Eu nu sunt in tara si aici doctorii sunt destul de pasivi... Ce ar trebui sa fac? Va multumesc

 • #2
  Draga Alexandra, felicitari pentru noua sarcina! Vaccinul actioneaza pe loc, impotriva eventualelor celule care au ajuns de la fat in sangele tau, deci nu e ca la alte vaccinuri unde protectia e 'valabila' pe termen lung. Daca a rezolvat problema atunci, nu a existat o alta situatie cand celulele fatului ar fi putut ajunge in sangele tau. Citeste despre factorul Rh in sarcina.

  Ce trebuie sa faci acum este sa vezi nivelul anticorpilor anti Rh din sangele tau (titrul anticorpilor se poate testa aproape la orice laborator de analize) pentru a vedea daca se modifica pe parcursul sarcinii, comparand cu valoarea initiala pe care o obtii acum. Vei avea nevoie de un vaccin la 28 de saptamani.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   domnule doctor astazi am fost la spital, dimineata aparandu-mi niste scurgeri maronii, fara dureri. la ecografie mi s-a spus ca sunt doar 5 saptamani de sarcina si nu 8 sapt asa cum stiam( ultimul cm fiind pe 15 ianuarie). si mi s-a spus sa revin peste cateva zile la o alta ecografie intravaginala. imi este frica? este sarcina in pericol? ce ma sfatuiti sa fac? va multumesc

   Comentariu


   • #4
    Alexandra, ai mai facut ecografie in sarcina asta pana acum? Nu ai ce sa faci decat sa mergi s-o repeti peste o saptamana.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu

    Procesare...
    X