Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Lichid in trompa uterina

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Lichid in trompa uterina

  Buna tuturor...Am o nelamurire in legatura cu lichidul din trompa dreapta(hidrosalpinx) descoperit recent dupa a doua inseminare intrauterina facuta acum 2 luni...Luna trecuta la fiecare ecografie facuta uneori se vedea alteori nu..cu toate astea am facut si a treia inseminare care sigur va fi negativa avand in vedere ca lichidul se scurge in uter si fiind toxic un eventual embrion nu supravietuieste...sau daca va fi risc o sarcina extrauterina...Intrebarile sunt: de unde a aparut lichidul asta..poate fi de la tratamentul pt inseminare? cat de afectata e trompa? chiar se umple si se goleste lichidul din trompa pe parcursul ciclului mesntrual? voi fi nevoita sa o scot pt un eventual vitro?...De 4 ani tot incerc pentru copilas si nu vine...sunt dezamagita

 • #2
  Buna anyk, de cele mai multe ori hidrosalpinxul e cauzat de o infectie, uneori trecuta, alteori continua. Pentru a o diagnostica ai nevoie de examen din secretia vaginala.

  Daca exista sau a existat hidrosalpinx, trompa respectiva este improbabil sa functioneze normal, deci nu va transporta nici ovulul nici un eventual embrion catre uter, e ca un brat inchis intr-un labirint.

  Daca planuiesti fertilizare in vitro trompa trebuie scoasa (laparoscopic) sau obstruata cu un clip (ca si la sterilizare), pentru a preveni intrarea continutului spre uter.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Va multumesc pentru raspuns...o sa fac laparoscopia curand ca sa fiu pregatita pt vitro..am mai facut o laparoscopie in 2009 pe ovarul stang unde am avut un chist de 6 cm si sa putut observa ca in timpul stimularii ovariene pentru cele 3 inseminari, foliculii cresteau mai greu fata de dreptul si durerile mult mai severe..sper ca ovulele sa nu fie afectate in vreun fel si sa fie totul bine pt vitro.Smile

   Comentariu

   Procesare...
   X