Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Dupa cat timp isi face Yasminelle efectul contraceptiv?

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Dupa cat timp isi face Yasminelle efectul contraceptiv?

    Buna ziua!
    As avea nevoie de un sfat din partea dvs: daca am inceput sa iau yasminelle in a 3a zi de menstruatie( tinand cont ca este prima data cand iau anticonceptionale), dupa cat timp voi fi protejata impotriva unei sarcini? dupa 7 zile (deci voi fi protejata impotriva unei sarcini dupa administrarea celei de-a 8a pilule) sau o luna (adica la finalul primului blister?)
    Prospectul zice ca dupa 7 zile chiar daca se incepe administrarea intre cea de-a 2a zi de menstruatie si cea de-a 5a zi, dar am tot primit pareri diferite si as vrea sa fiu sigura.

    Multumesc!
    Ultima editare de AnaM15; 12.ian.2016, 22:01.

  • #2
    Buna AnaM15, ti-am mai raspuns si in alta parte, nu e nevoie sa repeti intrebarea.

    Prospectul iti raspunde clar la intrebarea ta.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • Nycol
      Nycol comentat
      Editarea unui comentariu
      Bună seara, am și eu nevoie de un sfat:am 35 de ani și un băiat care are 14 ani. După ce am terminat de alăptat băiatul(1 an și 8luni) am început să iau anticoncepționale, sunt12 ani de atunci.,iau și în prezent. Aș mai putea rămâne însărcinată și ce efecte secundare ar avea acestea asupra sarcinii(fătului)?

  • #3
    Buna Nycol, sigur ca exista posibilitatea unei sarcini dupa oprirea tratamentului. Daca reusesti sa ramai insarcinata nu exista consecinte in relatie cu anticonceptionalele.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #4
      Buna seara. Am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare: in cea de-a 4-a zi de menstruatie am intretinut relatii sexuale (ciclul menstrual dureaza 4 zile, la 28 de zile) fiind in pauza de 7 zile de la anticonceptionale. In cea de-a 5-a zi de menstruatie trebuia sa incep blister-ul de anticonceptionale, dar nefiind in tara si neavand pastile la mine am luat o in cea de -a 6a-a zi pe la ora 14:00. Exista riscul sa raman insarcinata tinand cont ca am intarziat cu pastila mai mult de 12 h( din cate citisem cam asa este permis) luand-o urmatoarea zi?
      Ultima editare de elenacmn; 20.ian.2016, 23:08.

      Comentariu


      • #5
        Da elenacmn, daca ai intarziat prima pastila mai mult de 12 ore exista riscul unei sarcini.
        Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

        Comentariu


        • #6
          si cum procedez? pentru ca inca iau pastilele tinand cont ca am intarziat o zi...exista o certitudine? ca am inteles ca se poate afla doar dupa 3 sapt de la ultimul act sexual
          Ultima editare de elenacmn; 21.ian.2016, 13:15.

          Comentariu


          • #7
            Asa este, sarcina necesita timp pentru dezvoltare, doar dupa 3 saptamani o poti identifica printr-un test de sarcina.
            Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

            Comentariu


            • Cristina 27
              Cristina 27 comentat
              Editarea unui comentariu
              Bună ziua,mă confrunt cu o problema ,acum 10 zile am făcut un chiuretaj pt o sarcina oprita în evoluție de 3 zile sângerez,cantitatea e mica dar mă îngrijorează,menționez ca sângerarea a început după contact, ce mă sfătuiți? Mulțumesc.

            • Laurentiu Craciunas
              Laurentiu Craciunas comentat
              Editarea unui comentariu
              Cristina 27, sa nu mai ai contact sexual pana nu se opreste.

          • #8
            Deci, fiind in pauza aceea de 7 zile am avut (cum ar veni in a 7a zi) contact sexual (fara alta protectie deoarece stiu ca esti protejata si in zilele de pauza), in cea de-a 8-a zi trebuia sa iau pastila, dar nefiind in tara nu am luat.o, am luat-o abia a 9-a zi. Din a 7-a zi (care era de pauza) nu am mai intretinut relatii sexuale si am luat pastilele in mod normal ( chiar daca din a 9-a si nu din a 8-a zi). Atat de mare esti riscul unei sarcini, tinand cont ca nu eram nici la ovulatie, nici perioada fertila..? Am repetat intrebarea deoarece am mai cautat raspunsuri si am primit cum ca protectia a existat si atunci si mai ales daca nu am mai avut contact sexual.

            Comentariu


            • #9
              E adevarat ca esti protejata in cele 7 zile de pauza, dar tine cont ca sperma poate supravietui in interiorul tau pana la 5-7 zile (in medie 3 zile). Cand esti sub tratament cu anticonceptionale imagineaza-ti ca ovarele sunt 'fortate' sa nu ovuleze, iar cand opresti tratamentul (necontinuand cu o noua folie din ziua 8) ovarele nu mai sunt sub control si pot ovula oricand.

              Mai mult decat atat, uneori chiar si sub tratament anticonceptional exista ovulatie, dar nu ramai insarcinata pentru ca anticonceptionalele isi exercita efectul contraceptiv si prin ingrosarea mucusului si impiedicarea intalnirii spermatozoizilor cu ovulul. Efectul asta dispare cand opresti tratamentul.

              Repet, exista riscul unei sarcini, dar asta nu inseamna ca sigur ramai insarcinata. Sunt mult prea multi factori variabili pentru a aproxima statistic. Un test de sarcina la 3 saptamani iti va raspunde exact.
              Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

              Comentariu


              • #10
                Astept sa treaca cele 3 saptamani si scuze pentru atatea insistente. Multumesc frumos pentru raspunsuri!
                Ultima editare de elenacmn; 24.ian.2016, 23:13.

                Comentariu

                Procesare...
                X