Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

tratament endometrita cronica

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • tratament endometrita cronica

  Hello,

  Va scriu pentru a va cere ajutorul si sfatul in tratarea endometritei cronice. Am acest diagnostic in urma a doua biopsii de endometru. Sunt in tratament FIV 2 iar endometrul nu creste mai mult de 5 mm indiferent de medicamentele folosite pentru stimularea lui, problema ce o am de aproape un an. Am avut 4 serii (luni) de tratament cu antibiotice pastile & antiinflamatoare diferite insa nu am scapat de endometrita. Ce tratament as mai putea urma?
  Va multumesc,

 • #2
  Buna raluxmore, ai facut examen/cultura din secretia cervicala? E doar inflamatie sau si o infectie? Ce tratament ai urmat mai exact, e prea vag sa mentionezi 4 serii de antibiotice si antiinflamatoare. Cand a fost tratamentul in raport cu stimularea?
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • raluxmore
   raluxmore comentat
   Editarea unui comentariu
   Buna ziua,

   Multumesc pentru timpul acordat. V-am raspuns printr-un mesaj.

  • raluxmore
   raluxmore comentat
   Editarea unui comentariu
   Buna ziua,

   Aveti cumva un sfat pentru cazul meu?

   Multumesc

 • #3
  Raspunde te rog cu informatiile mentionate mai sus.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • raluxmore
   raluxmore comentat
   Editarea unui comentariu
   Buna seara. Copiez mai jos raspunsul.

   Am un rezultat de cultura de col: ENTEROCOCCUS FAECALIS care nu afecteaza endometrul si am altele de secretii vaginale (facute pentru FIV-uri) dar care au iesit bine, nu mi s-a dat tratament dupa aflarea rezultatelor. Nu stiu daca am facut examen de cultura cervicala, am teancuri de hartii cu rezultate medicale. Am gasit printre ele si un examen de secretie genitala (frontiu+cultura) facut acum 1 an si jumatate (la 2 luni dupa op de polip endometrial de unde cred ca am luat aceasta infectie) - acesta este secretia cervicala? Rezultatul este atasat acestui mesaj.


   Tratamentul cu antibiotice, inceput in luna ianuarie a acestui an a fost:
   Luna 1: doxiciclina+movalis+flamexin+tinidazol
   Luna 2: identic luna 1, fara tinidazol.
   Luna 3: Ciprinol + metronidazol + movalis

   Am avut 3 luni de antibiotice. Pe langa aceste medicamente am luat si iau si altele specifice FIV: vit e, femibion 1/10, acid folic, magne B6 premium, coenzima q10, maca, + din aceasta luna metronidazol.

   Rezultatul histeroscopiei este: Microscopie: Materialul examinat este reprezentat de un raclat uterin alcatuit din singe, fibrina si fragmente superficiale de endometru de faza proliferativa, cu glande cu arhitectura tubulara.Stroma prezinta edem, microfocare de hemoragie si un redus infiltrat inflamator rotundonuclear multifocal. Concluzie: Endometrita cronica de intensitate joasa.

   Am inregistrarea histeroscopiei si acolo endometrul pare inflamat. La toate ecografiile el este trilaminar si se misca - nu stiu terminologia de specialitate, adica pare sanatos si vascularizat insa nu prolifereaza. Mentionez ca am masuratori de acum doi ani cand avea 10.5 mm (inainte de operatia de polip endometrial) de unde banuiesc ca m-am ales cu aceasta problema.

   Sincer, in jur de 22-25 aprilie la urmatorul CM trebuie sa incep FIV 2 insa, ma tem ca endometrul tot nu va fi ok, lasand la o parte AMH-ul de 0.6 si spermograma proasta a partenerului.

   Va multumesc ca va faceti timp sa-mi cititi situatia si ca imi oferiti sfaturi, apreciez.

   Seara buna,

 • #4
  Col uterin = cervix, deci cultura din col a identificat Enterococcus faecalis. Asta e o bacterie care traieste in mod normal in colon, deci e usor sa ajunga in vagin si sa urce spre uter din cauza apropierii de anus. Putin probabil sa fi fost introdusa in timpul histeroscopiei, dar nu imposibil.

  Metronidazolul ar fi antibioticul de electie 400 mg, de 3 ori pe zi 10-14 zile ar trebui sa te scape de bacterie. Nu ai mentionat cat ai luat.

  Un anumit nivel de inflamatie exista la nivelul endometrului atata timp cat esti in perioada reproductiva, iar gradul variaza in functie de ziua ciclului menstrual cand se face biopsia (cel mai intens in jurul menstruatiei).

  Din descrierea microscopiei mi-e greu sa cred ca asta e cauza grosimii reduse a endometrului. Nu ai mentionat exact ce tratament de stimulare ai urmat, dar presupunand ca nu poate fi optimizat, singura alternativa la care ma pot gandi e zgarierea endometrului (endometrial scratch). Din pacate nu exista suport clar ca ar putea fi benefic, dar este o posibilitate.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu

  Procesare...
  X