Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

CIN III / CIS la biopsie cervicala

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • CIN III / CIS la biopsie cervicala

  Buna ziua, Intervin si ei in acest post si va rog sa imi dati un raspuns daca se poate, legat de rezultatul biopsiei de col- ` MAcro - fragment de 0.7/0.5/0.3 cm prelucrat in totalitate, fiind inclus in bloc de parafina. MICRO - ex. microscopic evidentiaza extinse leziuni de displazie cervicala de grad inalt (H-SIL - CIN III/CIS) la care se asociaza imagini de invazie a stromei cervicale subepitaliale a unui carcinom scuamos invaziv moderat diferentiat (G2) Se observa un abundent infiltrat inflamator cronic. Nu se identifica imagini certe de invazie tumorala angio-limfatica sau perineurala in sectiunile analizate. Concluzie: carcinom scuamos invaziv moderat diferentiat (G2) descoperit pe fondul unor extinse leziuni de displazie cervicala de grad inalt.` Mentionez ca am 34 ani. Va rog sa imi spuneti ce este de facut in acest caz.
  Va multumesc.

 • #2
  Buna anto, rezultatul trebuie abordat foarte serios si te rog sa vezi un ginecolog cu interes in gineco-oncologie cat mai repede.
  Indicatia tratamentului depinde de dorintele tale in a avea o sarcina in viitor.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Buna ziua,
   Va multumesc pentru raspuns. Am fost la gineco-oncologie si desi imi doresc o sarcina in viitor sfatul a fost de a face histerectomie. Ce nu inteleg eu in acest moment daca se pot face si alte analize, poate tomograf inainte de o interventie chirurgicala pentru a stii cat este afectat sau daca in momentul operatiei se mai poate lua decizia de a salva uterul.

   Comentariu


   • #4
    Interventia se stabileste inaintea anesteziei, daca se merge pentru histerectomie nu se va schimba in timpul operatiei, in sensul ca nu se incepe histerectomia si se ramane doar la amputatie de col. Decizia este una delicata, nu se poate lua pe internet din pacate.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #5
     Va multumesc pentru respunsuri. Pe internet incerc sa aflu cat mai multe informatii
     Ultima editare de anto; 07.mai.2015, 18:39.

     Comentariu

     Procesare...
     X