Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Leziune cervicala

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Leziune cervicala

  Buna ziua!
  Din 2010 am facut testare Papanicolau anual si a iesit mereu normal, pana in noiembrie 2014 cand am avut un rezultat ASC-US la un test Papanicolau, cu HPV nedetectabil. La colposcopie s-a vizualizat leziunea. Am urmat un tratament medicamentos, iar urmatorul Papanicolau facut in februarie 2015 a iesit normal. Nu s-a mai facut o noua colposcopie.
  Anul acesta, in iulie 2016 am avut un rezultat LSIL la Papanicolau, cu HPV tot nedetectabil. La colposcopie s-a vizualizat leziunea. Urmeaza sa fac un nou tratament medicamentos si un CINtech in urma caruia dna dr a spus ca va decide conduita ulterioara catre supraveghere sau excizie.
  Mentionez ca am 24 ani.
  Intrebarea mea este daca testul Papanicolau normal din 2015 inseamna ca leziunea de atunci a disparut si ca acum a aparut una noua, sau daca este posibil sa fie vorba despre aceeasi leziune si acum. Mentionez ca in acest interval de timp, am avut un alt partener sexual.
  Va multumesc!

 • #2
  Buna Katze333,
  Testul Papanicolau nu are rata de idendificare a modificarilor de 100%, deci e posibil ca leziunea sa fi persistat si sa nu fi fost detectata.
  La fel poate fi si o leziune noua.
  In absenta HPV, la 24 de ani, probabil este suficient sa faci biopsie prin ciupire, nu excizie.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Bună ziua!
   Anul trecut, am făcut un test papanicolau iar pe buletinul de citodiagnostic la scor scrie Pap I/II ,microorganisme candida, rezultat negativ pentru leziuni intrepiteliale sau maligne. Țin sa precizez ca am uter didelf și sept vaginal dublu iar rezultatele sunt pentru colul stang! Anul acesta, luna în curs am mers la control pentru ca am sesizat o infecție care s-a dovedit a fi e coli.Pe testul papanicolau scrie asa : pap III ,microorganisme coci,ASC-US bifat și la descrierea citologica : frotiu cu celularitate bogata CEPS cu citoplasma intens cozinofila,grupate și izolate CEPI cu citoplasma bazofila unele cu nucleu hipercrom, celule endocervicale , celule metaplazice reactive, diskerotocite unele atipice, koilocite, rar detritus celular. MI s-a recomandat test HPV, am făcut testarea, aștept răspunsul peste 8 zile. Am fost și sunt foarte speriata deoarece eram foarte iritata în momentul când mi s-a făcut testul papanicolau, la fel și la HPV! Mi s-a dat tratament cu cervugid și antibiotic pentru e coli, dar au zis sa încep după ciclul menstrual, timp de 3 cicluri. Ma refer la ovule. Sunt foarte derutata, am un partener stabil. Pentru colul drept rezultatul testului papanicolau este negativ pentru leziuni intrepiteliale deși și acolo apăreau aceste koilocite care am înțeles ca pun problema de hpv.
   Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns.
   Mulțumesc frumos!

   Comentariu


   • #4
    Buna Roxa, koylocitele sunt asociate infectiei HPV, dar numai genotiparea iti poate spune exact ce tulpini ai. HPV e o infectie extrem de comuna, peste 80% din populatie are cel putin o tulpina HPV pe parcursul vietii, iar in marea majoritate a cazurilor trece de la sine fara nici un tratament. Vezi articolul despre HPV pentru mai multe detalii.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu

    Procesare...
    X