Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

tratament post conizatie?

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • tratament post conizatie?

  Buna ziua . In luna septembrie am efectuat testul papanicolau iar rezultatul a fost : clasa IV carcinom in situ. HPV pozitv : 31,33,51 .
  In ctombrie am facut conizatie cu bisturiul la rece iar biospsia este Carcinom scuamos in situ . As vrea sa stiu daca in urma conizatiei a fost eliminat tot sau mai urmeaza sa fac alte tratamente ? Am 27 de ani, nici un copil si pe viitor mi-as dorii.


  Ex Histopatologic:

  MACRO: Piesa de conizatie de 2,5/2/1,5 cm .S-au prelucrat si examinat multiple sectiuni din materialul primit, colul uterin fiind prelucrat in intregime .

  MICRO: La nivelul epiteliului de acoperire de-a lungul canalului cervical pe o lungime maxima de 1 cm (hemicol drept ) cat si la nivelul epiteliului glandular se observa modificari caracteristice de displazie de grad inalt/ carcinom scuamos in situ . Marginile de rezectie sunt libere, cea mai apropiata de la nivelul endocolului este situata la 5 mm de (hemicol drept ),iar cea mai apropiata de la nivelul exocolului se afla la cel putin 3 mm ( hemicol stang ) . Nu sunt prezente aspecte de invazie stromala , angliolimfatica sau infiltrare perineurala. Restul materialului examinat prezinta semne indirecte de infectie HPV ( koilocitoza ) redus infiltrat inflamator neutrofilic intra, subepitelial si intraglandular. Stroma este fibroasa, cu redusa staza vasculara. La nivelul endocolului se observa arii de metaplazie scuamoasa imatura si matura . Concluzii: Carcinom in situ al colului uterin, pTisNxMxL0V0R0

 • #2
  Simona, ti-am raspuns dincolo, te rog nu repeta.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu

  Procesare...
  X