Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

tratament post conizatie?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • tratament post conizatie?

  Buna ziua . In luna septembrie am efectuat testul papanicolau iar rezultatul a fost : clasa IV carcinom in situ. HPV pozitv : 31,33,51 .
  In ctombrie am facut conizatie cu bisturiul la rece iar biospsia este Carcinom scuamos in situ . As vrea sa stiu daca in urma conizatiei a fost eliminat tot sau mai urmeaza sa fac alte tratamente ? Am 27 de ani, nici un copil si pe viitor mi-as dorii.


  Ex Histopatologic:

  MACRO: Piesa de conizatie de 2,5/2/1,5 cm .S-au prelucrat si examinat multiple sectiuni din materialul primit, colul uterin fiind prelucrat in intregime .

  MICRO: La nivelul epiteliului de acoperire de-a lungul canalului cervical pe o lungime maxima de 1 cm (hemicol drept ) cat si la nivelul epiteliului glandular se observa modificari caracteristice de displazie de grad inalt/ carcinom scuamos in situ . Marginile de rezectie sunt libere, cea mai apropiata de la nivelul endocolului este situata la 5 mm de (hemicol drept ),iar cea mai apropiata de la nivelul exocolului se afla la cel putin 3 mm ( hemicol stang ) . Nu sunt prezente aspecte de invazie stromala , angliolimfatica sau infiltrare perineurala. Restul materialului examinat prezinta semne indirecte de infectie HPV ( koilocitoza ) redus infiltrat inflamator neutrofilic intra, subepitelial si intraglandular. Stroma este fibroasa, cu redusa staza vasculara. La nivelul endocolului se observa arii de metaplazie scuamoasa imatura si matura . Concluzii: Carcinom in situ al colului uterin, pTisNxMxL0V0R0

 • #2
  Simona, ti-am raspuns dincolo, te rog nu repeta.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu


  • #3
   Buna seara ....de 6 zile am efectuat o conuzatie de col uterin ....sunt plecata in germania insa doctori nu mi au comunicat foarte multe despre aceasta intrventie ....as dori sa stiu cat anume va trebui sa stau in concediu ...ce anume restricti am dupa aceasta conizatie !!!!

   Comentariu

   Procesare...
   X