Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

sangerare dupa histerectomie interanexiala

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • sangerare dupa histerectomie interanexiala

    Am 44 ani si am facut la inceput de octombrie 2016 histerectomie interanexiala din cauza unui fibrom (scos uter si col uterin), ovarele au ramas .
    dupa doua luni de la operatie (clasica ,taiata orizontal abdominal pt ca fibromul era mare ) am inceput sa am sangerari sange roz,rosu inchis ,am mers la control mi s-a spus ca am un granulom ceva la un fir, am avut o interventie usoara local si s-a rezolvat . La inceputul lui februarie (4 luni de la operatie) am sangerat iarasi dar de data aceasta maroniu spre negricios fara miros ,cateva zile ,nu mult,doar cat sa pateze tamponul, am mers la control amanuntit ,ecografie intravag,ovarele sunt curate ,totul pare normal si bine . Mentionez ca analiza histopatologica dupa operatie este ok ,mi-a confirmat si medicul inca o data . M-a curatat local iar acum dupa alte 20 de zile am iar scurgeri maroniu negricios nisipos initial, fara miros .
    Inainte sa am aceste sangerari simt un disconfort abdominal si ceva intepaturi ,am simtit si prima data si acum , un disconfort nu mai mare decat un disconfort inainte de menstruatie . Intre aceste aceste perioade nu am avut si nu am dureri abdominale sau alt disconfort .
    Va rog din suflet spuneti-mi ce ar trebui sa fac, daca nu se vede nimic in neregula la control si medicul nu intelege de unde vine aceasta sangerare ? Sa astept,sa merg la alt medic,sa fac indicatori tumorali ? Multumesc pentru sfat

  • #2
    Mergi sa te vada din nou medicul care te-a operat. Asigura-te ca s-a excizat colul in intregime pentru ca daca ramane putin pe loc sangereaza in perioadele cand ai avea menstruatie. Un set de analize pentru markeri inflamatorii (leucocite, proteina C reactiva) pentru a exclude o infectie si repetarea ecografiei pentru a exclude un hematom. Sigur vine din vagin?
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • mariab
      mariab comentat
      Editarea unui comentariu
      In primul rand , multumesc foarte mult pentru raspuns . Da, sangerarea vine din vagin . Este confirmata de medicul care m-a operat . Dlui mi-a confirmat ca este scos intreg uterul , ca analiza histopatologica e buna , ca nu este niciun granulom , dar nu intelege de unde vine aceasta sangerare periodica si nu mi-a dat niste analize de markeri tumorali pana acum .
      Acum la ultimul control la ecografie, dlui spune ca ar fi un chist de aproximativ 3.7 cm care nu a aparut pana acum sau nu s-a vazut . Este posibil sa fie confundat cu usurinta cu un hematom ?

    • Laurentiu Craciunas
      Laurentiu Craciunas comentat
      Editarea unui comentariu
      Unde anume e chistul? Sursa sangerarii ar trebui sa se vada in timpul examenului vaginal.

  • #3
    Bună ziua! Mama mea a fost operata de fibrom. După 17 zile de la operație a sângerat! Doar cat s a șters! Foarte puțin! Este normal?

    Comentariu


    • #4
      Buna Dea , exista mai multe operatii care se pot face pentru fibrom, ce operatie a facut mai exact?
      Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

      Comentariu


      • #5
        Buna seara.in luna Martie a acestui an la 2 săptămâni dupa cezariana,am suferit o operatie de hosterectomie subtotala.la cateva luni,mai exact in luna Iunie am inceput sa am scurgeri maronii.la inceput erau picaturi, iar cu timpul din ce in ce mai mult.am mers lunar la medic, chiar si mai des si nu a stiut sa imi spuna motivul.pana acum 2 luni cand mi-a spus ca am menstruatie.este posibil sa mai existe menstruatie?am 30 de ani..multumesc

        Comentariu


        • #6
          Bună seara ,acum 4 luni am făcut histerectomie parțială cu scoaterea uterului si a unui ovar ,mi s a spus că o să intru la menopauza precoce,in luna noiembrie am avut o sângerare de 5 zile câteva picături ,lună această la fel,e posibil să mai lucreze ovarul stâng și să mai am ciclu ? Am rămas și cu dureri de burta de la buric in jos + constipație ,îmi poate da cineva un sfat ?

          Comentariu


          • Andru
            Andru comentat
            Editarea unui comentariu
            Medicul ce spune?

        • #7
          Nu am mai fost la control luna aceasta

          Comentariu


          • Andru
            Andru comentat
            Editarea unui comentariu
            Inteleg.intreb pt ca si eu am aceeasi problema.medicul care m-a operat a spus ca am menstruatie,un alt medic a spus ca nu am cum sa mai am nemaiavand uter.mi-a dat 2 variante dar inca nu am fost .una din ele este histerescopia.dureri am avut si eu destul de mult timp .atata timp cat nu sunt insuportabile

        • #8
          Pai pana la urma mi se pare normal dacă ovarul lucrează hormonal să mai curgă ceva sânge ,eu mă duc la ginecolog după sărbători să fac intravaginala si sa vb( nu este același medic care m a operat ) acela e chirurg generalist ,sper sa decurgă totul bine ,eu stau prost cu ieșitul afară ,si nu suport nici o presiune pe burtă ,să mă strângă hainele

          Comentariu


          • Andru
            Andru comentat
            Editarea unui comentariu
            Nu stiu cat este de normal atata timp cat ei ca medici ginecologi se contrazic .cert este ca ma termina psihic .eu am mers lunar la control ,la fiecare sangerare.lucrurile astea nu se intampla de la inceput.au inceput la cateva luni dupa operatie de asta ma ingrijoreaza.

        • #9
          Nu e normal să se contrazică medicii ginecologi între ei ,mă duc în ianuarie la control si te țin la curent

          Comentariu


          • #10
            Dupa histerectomie subtotala, cand cervixul ramane pe loc, nu e neobisnuit sa ai sangerari regulate conform ciclurilor menstruale. In interiorul cervixului exista un canal (canalul cervical) care e tapetat cu tesut similar celui din interiorul uterului, deci va sangera cand era normal sa ai menstruatie. De asta e important sa se si continue testarea Papanicolau dupa histerectomie subtotala.
            Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

            Comentariu


            • #11
              Buna dimineata!
              Am facut in data de 18.01.2018 histerectomie totala interanexiala. Dupa ce am fost scoasa din sala de operatie si mi am revenit din anestezia generala, aveam o stare de agitatie, de presiune parca in tot corpul...toata noaptea aceea am facut tensiune si aveam senzatia ca fac infarct...gheara pe inima, palpitatii...cand voiam sa adorm, parca ma duceam intr un hău.
              Dimineata m au dus pe sectie, dupa ce tensiunea s a stabilizat. Toate bune si frumoase. Eu ma recuperez repede dupa operatii(am avut 2 cezariene, iar la aceasta operatie m am dus fara niciun stres voind sa scap de fibromul care ma chinuia de ani de zile)
              Am fost externata luni( joi m au operat). Deja mergeam f bn ca si cand nu aveam nimic, am iesit si la plimbare(mentionez ca nu mi s a dat acasa nicio medicatie si nici eu nu am luat decat eutyrox pt ca am probleme cu tiroida de multi ani si picaturi pt tensiune oculara pt ca am glaucom. Insa de marti seara am inceput sa am aceeasi stare de agitatie de dupa operatie, cu tensiune mare, oscilanta, presiune mare in picioarele care ardeau si parca ma mancau pe toata partea din spate. Am incercat sa rezist la aceste stari pana joi, cand am chemat salvarea pt ca tensiunea creștea si nu stiam ce sa mai fac(ajunsese 20).
              Dupa investigatii in UPU, mi au spus ca nu am nimic cardiologic si ca fac tensiune pe stres(n am inteles ce stres ca si inainte si dupa operatie am fost f linistita, pozitiva si m am recuperat f bine fizic). Mi au dat un anxiolitic si m au trimis acasa. Seara, am luat anxioliticul si am zis ca dorm linistita...de unde? Tensiune si stare de rau...seara merg din nou la UPU la alt spital, cu tensiune 19... aceleasi vorbe...ca am ceva in subconstient care ma streseaza...mi au dat haloperitol, tensiunea a scazut si mi au spus sa merg la un psihiatru sa schimb anxioliticul recomandat daca nu mi e bine cu el. La venirea acasa, disperata de toate starile acestea, incepusem sa fac din nou tensiune, am luat Reglator de tensiune, o tinctura din plante, si o capsula de ulei de luminita noptii( evening primrose), avandu le in casa. Tensiunea s a normalizat brusc si am dormit bn toata noaptea, a doua zi am luat la fel si mi a fost f bn...in schimb, spre seara m am trezit cu cateva pete maronii negricioase pe chilot(memtionez ca in aceasta perioada ar fi trebuit sa mi vina menstruatia, dar eu stiam ca nu voi mai avea asa ceva). Este normal tot ce mi s a intamplat? Oare s a produs un dezechilibru hormonal de am avut toate starile astea?

              Comentariu


              • #12
                Buna vyogab2006 , imi pare rau pentru experienta neplacuta.
                Starile 'ciudate' nu sunt neobisnuite dupa anestezie generala, dar odata ce ti-ai revenit nu ar trebui sa se intample din nou.
                Daca a fost histerectomie totala nu vei mai avea menstruatii, nici sangerari usoare cand ar fi trebuit sa ai menstruatia.
                In primele 2-3 saptamani nu e neobisnuit sa ai usoare sangerari pentru ca se vindeca partea de sus a vaginului unde a fost taiat in jurul colului pentru a scoate uterul.
                Daca persista sau daca ai si alte simptome (durere, febra etc) mergi sa te vada medicul care te-a operat.
                Pentru tensiune va trebui sa te vada un cardiolog.
                Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

                Comentariu


                • vyogab2006
                  vyogab2006 comentat
                  Editarea unui comentariu
                  Multumesc mult pt raspuns. Am fost la cardiologie si mi s a spus ca nu am nimic dpdv cardiologic...ca fac atacuri de panica...cum as putea sa fac daca nu ma streseaza nimic, ma simt f bn cu operatia, toate merg bn? Si dc nu am avut in spital aceste stari, decat imediat dupa iesirea din operatie? Dupa ce am venit acasa...la o zi au inceput...anxiarul recomandat doar ma ameteste, dar starea de rau nu dispare...astazi, de exemplu, a inceput tensiunea de azi noapte in picioare si apoi, in cursul zilei a urcat in sus, spre piept, ma ardea, cu agitatie mare si la cap de simteam ca mi ard ochii si mi ies flacari pe urechi, desi nu am febra...spre seara m am linistit doar cu Reglator de tensiune, aspirina si Evening primrose, impreuna cu ceaiuri de salvie si ghimbir...voi merge si la un consult endocrinologic sa vad daca tiroida are nevoie de alta doza de eutyrox, acum, dupa operatie...credeti ma ca nu stiu incotro s o mai iau cu stările astea care ma termina...eu neavand nicio problema inainte de operatie...doar uterul cu probleme.

              • #13
                Buna seara. In urma cu 2 saptamani am suferit o operație de histerectomie parțială. De atunci am un fel de sângerare care are si un miros neplăcut. E ceva normal? Sau am eu o problemă? Nu stiu.

                Comentariu


                • #14
                  Bună ziua! În urma cu 5 săptămâni am născut prin cezariană dar din cauza unor complicații (placenta pravevia centrala) +hemoragie mi sa făcut histerectomie totala interanexiala colposuspensie la ligamentele rotunde. Dar am avut niște scurgeri gălbui-rozalii și acum de 3 zile am mici pete de sânge...încă nu am ajuns la controlul de 40 de zile. Întrebarea mea este cât țin scurgerile acestea?

                  Comentariu

                  Procesare...
                  X