Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cancer bronhopulmonar LSD

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Cancer bronhopulmonar LSD

buna ziua

tatal meu in varsta de 66 ani, dupa un accident vascular facut in data de 6 mai, la analizele preoperatorii pentru carotida infundata 80% din 14 mai a fost depistat cu tumora bronhopulmonara LSD, adenopatii mediastinale ,PCT,evidentiata imagistic, fara metastaze, cam in stadiul 2B aproape 3. In prima faza s a recomandat interventia chirurgicala dar pe critterii functionale a fost contraindicata. ne a fost recomand apoi spitalul V Babes pentru tratament in vederea stabilirii functiilor dar acolo, imediat in secunda 2 ne a spus ca singurul tratament este chimioterapia, sa incepem de urgenta , sa nu mai pierdem timpul, ceea ce am facut imediat in ziua urmatoare la sf Luca . Pe 29 iulie urmeaza a 3 a sedinta (set de 6 sedinte la un interval de 3 saptamani) pana acum , analizele au iesit bine, cu mici modificari la anemie, pentru care i se pregateste medicamentatie ( nu stiu in ce consta). pentru tuse , i s a prescris codeina. A mai luat ACc 600 si sirop de plante.
    Desi medicul de la babes ne a spus ca mai are 9 luni de trait , pana in prezent nu prezinta reactii adverse de la cito, are pofta de mancare, mananca normal, nu scade in greutate, nu acuza dureri de oase sau de muschi.
    pe externarea de la chirurgie toracica mai are urmatoarele :

insuficienta respiratorie manifesta;
    bronsiectazii bazale bilaterale
    ateromatoza aortica
    ateromatoza carotidiana bilaterala
    bpoc
    dislipidemie
    bule emfizem bilaterale
    hta
    status post-endarterectomie carotidiana dreapta (05.2015)

spirometrie: FVC= 3.21 L(88.6%), FEVI =1.7 L(60.2%)
    ex broncoscopic :LM deformata , stenozata;(posibila compresie extrinseca); in rest limite normale.

prezenatndu -va toate acestea si nepunand baza pe ceea ce crede medicul de la babes, rog urgent parerea dvs.: la ce sa ne asteptam, ptr ce trebuie sa fim pregatiti, avand in vedere ca starea lui generala este buna, cu exceptia moralului. . ce ar mai fi de facut pentru prelungirea vietii.

multumesc
    toate bune

Buna elyela, situatia tatalui tau este una complexa, iar prognosticul depinde de mai multi factori printre care rezerva functionala, agresivitatea tumorii, raspunsul la chimioterapie. Este dificil de prezis ce si cand se va intampla, chiar si pentru medicii implicati in ingrijirea lui, cu atat mai mult pentru cineva care citeste cateva informatii desriptive pe internet, fara sa il vada fizic.

Va trebui sa aveti o relatie stransa cu medicul oncolog, el este cel mai in masura sa va sfatuiasca.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

buna dimineata

multumesc foarte mult ca ati citit mesajul meu.
      este aproape o luna de cand am postat mesajul si ma bucur ca nu a aparut nici o modificare in starea lui, a trecut cu bine si peste sedinta nr 3 ( doar cu putina greata si varsaturi doar in primele ore de dupa tratament, probabil si ca acea zi a fost cea mai calduroasa din vara).
      Tocmai pentru ca pare un om normal, ma macina si ma deprima tot mai mult ceea ce citesc despre aceasta boala nenorocita, despre tot ce ascunde si cat de parsiva este si despre pronosticurile care sunt crunte. Incerc sa iau in calcul si sa cred doar in partea buna a lucrurilor .

toate bune

Comentariu

doresc sa revin cu completari si anume sa va prezint dimensiunea ganglionilor citat din interpretarea CT-ului cu substanta de contrast:

adenopatii hilare drepte multiple de maxim 11 mm; traheobronsici drepti 8 mm; precarinar 17mm; in loja Barety 16 mm; paraesofagioene drepte 13 mm; superioare bilateral si anterioare pana la 20 mm axial; supraclaviculare 23 mm axial ;

ce parere aveti? prezinta o foarte mare gravitate? cu ajutorul tratamentului chimioterapeutic se vor retrage sau macar stagna? se poate va rog o explicatie in termeni pe intelesul meu?
        pe langa cea a oncologului pentru mine conteaza foarte mult si o alta parere.

adaug ca a facut prima injectie aranesp, urmeaza a 2-a pe 18.august (la un intreval de 21 zile) iar pe 26 august sedinta nr 4 de citostatice .

in speranta unui raspuns mai urgent va multumesc anticipat

Comentariu

Procesare...
        X