Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tuse productiva la bebelus

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Tuse productiva la bebelus

Buna seara,

Am o fetita in varsta de 4 luni si jumatate si de o luna are o tuse productiva care se manifesta in special dimineata, timp de aproximativ o ora de la trezire si pe parcursul zilei dar mai rar, dupa ce mananca sau cand o ridic in brate. Noaptea tuseste doar ocazional iar respiratia pe timpul noptii pare normala.In cursul zilei nu tuseste mult, de 2, 3 maxim 4 ori intr-o repriza dar se vede ca o deranjeaza secretiile din gat pentru ca uneori se inneaca cu ele si vomita, mai ales dupa ce a mancat iar in laptele pe care il varsa se vad secretii, nu foarte multe dar sunt. Tin sa precizez ca a vazut-o medicul pediatru la debutul acestei stari si nu a auzit si nici nu a vazut nimic suspect la plamani, in gat sau in urechi. Am fost saptamana trecuta si la medicul de familie care, la fel, nu a vazut nimic dar copilul totusi are tusea aceasta de o luna. Nu stiu daca are vreo relevanta dar de aproximativ o saptamana s-au modificat si scaunele sunt verzui si gelatinoase. I-am facut exudat nazal si faringian, coprocultura, coproparazitologic si toate rezultatele au iesit bune. La exudate, nu stiu daca nu cumva este posibil ca rezultatul sa fi fost influentat de faptul ca a vomitat un pic inainte de recoltare ( doar saliva un pic de bila cred, era putin lichid galbui), la recoltare mi s-a spus ca nu influenteaza. Fetita este alaptata exclusiv, are o usoara forma de dermatita atopica dar care nu se manifesta mereu, este vesela, nu plange si nu pare sa aiba dureri. A luat cam putin in greutate dupa varsta de 2 luni, dar in limite normale. O cantaresc saptamanal iar in ultima saptamana a stagnat, sper sa recupereze pana la sfarsitul lunii. In casa aveam umiditatea destul de scazuta, aproximativ 33%, am mai cumparat niste umidificatoare si acum este in medie in jur de 40%. Ar trebui sa continui schema de vaccinare dar vreau sa ma asigur ca fetita este sanatoasa si nu vor aparea complicatii. Ce ar mai trebui sa investighez? Multumesc!

Buna Ana33 , simptomele la bebelusi si copii in general se pot schimba semnificativ de la o zi la alta, chiar si in cadrul aceleiasi zile. Unele probleme sunt minore, dar e dificil de diferentiat de problemele serioase la plamani. Nici un pediatru nu ar putea sa faca o recomandare clinica pe internet, mai ales dupa ce a fost vazuta de 2 medici care nu au ajuns la un diagnostic concret. Singurul sfat util e sa o vada din nou un pediatru in persoana pentru ca unele semne care parintilor li s-ar putea parea irelevante au o valoare importanta pentru un diagnostic daca e vazuta de pediatru.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Buna ziua!

Am o fetita in varsta de 4 ani care s-a nascut cu microcefalie din cauza citomegalovirusului pe care l am descoperit in luna a 6 a de sarcina ,in momentul actual copilul e foarte rau(spastic,agitat,are sonda de alimentatie).

As vrea sa fac alt copil dar imi este teama deoarece stiu ca se poate reactiva acest virus din cauza imunitatii scazute sau depresiei si poate afecta fatul din nou .
      Ce ma sfatuiti sa fac?
      Va multumesc!

Comentariu

Procesare...
      X