Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

endometrioza si ovare micropolichistice

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • simona27
  a creat un topic endometrioza si ovare micropolichistice

  endometrioza si ovare micropolichistice

  Buna seara. Ieri am fost la un control ginecologic din cauza unor dureri de burta. La consult am avut dureri la apasare si mi s-a recoltat si pentru Pap. Ecografia a fost dezastruasa din punctul de vedere al doctorului. Inainte de ecografie doctorul a spus ca e posibil sa am endometrioza. La ecografie mi-a spus ca am ovare micropolichistice si colul meu arata ca un sterilet. Asistenta m-a intrebat daca sigur nu am sterilet de 3 ori.... M-am speriat foarte tare si am sa incerc sa merg cat de repede la un alt control. Mi s-a recomandat RMN si alte analize de sange ( CA125, scorul Roma) Eu am mers cu speranta ca poate imi va da un tratament sa raman insarcinata cat mai repede si doctorul imi spune sa astept papul si rmn-ul inainte. In octombrie anul trecut am facut conizatie in urma unui pap 4 - carcinom in situ , biopsia fiind cu margini libere. Si mi-a zis ca mai bine renuntam la col. Sa existe posibilitatea unui cancer avansat si sa nu se fi depistat la biopsie? Cu endometrioza si ovare micropolichistice as putea avea o sarcina? La analize mi-a cerut si HCG-pt sarcina. Menstruatia a fost pe 15 aprilie ( 3 zile ca durata ) ....cum as putea sa fiu insarcinata in a 12 zi de ciclu? Sunt complect derutata. Nu mi-a prescris acid folic pt ca a zis ca nu e necesar momentan....eu doriind sa raman insarcinata.
  Pot trata endometrioza si prin tablete? posibilitatea unei operatii este exclusa momentan. In Februarie ecografiile au fost bune cu foliculi pe ovare mici de max 1 cm.. iar pap-ul 3 D
  Ultima editare de Laurentiu Craciunas; 07.mai.2017, 11:21. Motiv: endometrioza

 • Laurentiu Craciunas
  a răspuns
  Buna simona27, atat ovarele polichistice cat si endometrioza pot scadea sansa de a ramane insarcinata, dar nu neaparat.

  Orice tratament medicamentos pentru endometrioza se foloseste de hormoni, deci in perioada tratamentului ai fi infertila. Singura alternativa e sa folosesti doar antialgice (paracetamol, ibuprofen etc) pentru a controla durerea.

  Nu-mi pot imagina ce anume au vazut la ecografie si nu stiu cum un col uterin poate semana cu un sterilet. (?!)

  CA125, scorul Roma - sunt investigatii ptr cancer ovarian. Nu mi-e clara indicatia.

  De ce nu adresezi intrebarile astea medicului care te-a vazut? Nu e normal sa pleci de la consultatie nelamurita si sa cauti raspunsuri pe internet.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X