Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ciclu menstrual dereglat

Adună
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Ciclu menstrual dereglat

Buna ziua!
    Imi cer scuze anticipat pentru o postare destul de lunga.
    De cand ma stiu am probleme cu CM. Dau analizele de hormoni cu regularitate si fac ecografii.
    Daca nu iau anticonceptionalele urmeaza astfel: dureri insuportabile pina la pierderea cunostintei, ma fac alba ca ceara pe fata, bufeuri reci-fierbinti. Doar in prima zi se petrece astfel. Durerea trece peste 20 min de la administrarea comprimatelor analgezice. Daca nu ma aflu acasa imi e frica sa nu cad pe undeva. S-a intamplat odata la job si colegii s-au speriat. Imi afecteaza viata sociala. Ce sa ma fac daca as pleca peste hotare? M-au diagnosticat cu amenoree, ovare polichistice (dar tin sa mentionez ca e din motiv ca nu am CM cate 3,4,5 luni fara anticonceptionale si e normal ca am chisti, dar trec daca am CM regulat). Da, analizele de hormoni indica un deficit, adica valorile sunt cam joase. Deja de 6 ani umblu pe la medici si nimeni nu imi poate depista cauza ca sa o tratam adecvat. Mi se prescriu doar anticonceptionale. Cu 3 ani in urma am luat 1 an anticoncep si pina in ianuarie 2017 am luat 1 an, iar dupa ce le-am stopat nu am avut 5 luni menstruatie. Sigur ca nu e deloc bine, medicul endocrinolog mi-a zis ca as putea intra in faza de menopauza la 24 ani, ceea ce m-a speriat si am decis sa le administrez din nou. Acum ca m-am aprofundat in ceea ce priveste efectele adverse implicate de administrarea de anticoncept pe termen lung, as vrea sa intrerup, dar ma sperie tot calvarul prin care as putea trece.
    Ce as mai putea administra in afara de anticoncept?
    Cineva dintre voi s-a confruntat cu asa ceva?

Merci anticipat!

Buna Ioana, care e varsta ta acum? Ce greutate si inaltime ai?
    Poti atasa cele mai recente analize hormonale si detalii referitoare la ziua ciclului menstrual cand au fost facute?
    La fel si cu cea mai recenta ecografie.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

Comentariu

Procesare...
    X