Frecventa Cezarienelor In China Este De Aproape 50% Din Totalul Nasterilor

Autoritatile din Statele Unite sunt ingrijorate pentru ca aproape 1/3 dintre nasteri sunt realizate prin operatie cezariana, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un maxim de 15%. In acest timp, China este undeva si mai sus in clasament, cu o rata a cezarienelor de 46% din totalul nasterilor.

Studiul a centralizat date din spitalele a 9 tari asiatice in perioada 2007-2008. Dupa procentul de 46% al Chinei, urmeaza Vietnam cu 36%, iar media a fost de 27 cezariene din 100 de nasteri.

Cezarienele ar trebui efectuate cand exista indicatie medicala, pentru evitarea suferintei fetale sau a unor patologii materne cum e preeclampsia. Din pacate, mai multe studii au demonstrat ca se efectueaza cezariene si in lipsa indicatiei medicale, doar tinand cont de preferintele gravidei sau a medicului. Pentru China, 1 din 4 cezariene nu au indicatie medicala. In absenta unei astfel de indicatii, nasterea naturala este mai sigura.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.