Fumatul Creste Riscul de Psoriazis

Un studiu care apare in American Journal of Medicine a relevat ca fumatorii au riscul cu 78% mai mare de a face psoriazis, iar cei care au fumat in trecut si s-au lasat au un risc crescut cu 37%. Cercetatorii au identificat 887 de cazuri intre cele 79.000 de asistente care au fost incluse in studiul de 14 ani.

Conform BBC News, cercetatorii au descoperit ca riscul de a face psoriazis revine la normal doar dupa 20 de ani de la renuntarea la fumat, iar pacientii de psoriazis care fumeaza au o forma mai severa a bolii.

Se crede ca unele toxine din fumul de tigara pot afecta parti din sistemul imun implicate in psoriazis, o afectiune tegumentara in care pielea se inlocuieste prea repede, ciclul de viata al celulelor dermice fiind mai rapid.

Echipa de cercetatori, condusa de Dr. Hyon Choi, au descoperit de-asemenea ca exista o legatura intre riscul crescut pentru psoriazis si expunerea la fum de tigara in timpul vietii intrauterine sau a copilariei.

Chiar astazi am avut o prezentare de caz, o pacienta in jur de 50 de ani cu psoriazis. Foarte suparatoare este afectiunea, iar din cauza mancarimilor se ajunge la rupere de capilare si microhemoragii, in general in zona articulatiilor.

1 raspuns

  1. Am 17 ani si sufar de psoriazid de la 12 ani… am inceput sa ma obijnuiesc cu bubitele pe care le am si cu stilul de viatza pe care trebuie sa`l duc.. da mie greu k , ca orice om .. sunt si eu suparata am momentele mele si atunci imi apar foarte multe .. niciodata nu am avut o ameliorare de cateva lunii poate careva saptamani. imi spune si mie cineva ce trebuie sa fac ?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.