Gena NRG1 Are Rol Important in Cancerul La San

Gena NRG1 (care codifica Neuregulin 1) este considerata de multi experti una dintre cele mai importante descoperiri in domeniul cancerului dupa anii 1970, cand a fost descoperita gena TP53 (care codifica factorul de transcriptie tumor protein 53).

Toata lumea se naste cu gena NTG1 normala, dar la unii oameni ajunge sa fie afectata in timpul vietii, ceea ce poate duce la aparitia cancerului. Gena NRG1 afectata a fost gasita in jumatate dintre cancerele la san, jumatate dintre cancerele la prostata si colon, si un sfert dintre cancerele ovariene si ale vezicii urinare.

NTG1 este considerata o gena supresoare tumorala, adica impiedica dezvoltarea cancerului daca este intacta, iar functia ei este impiedicata odata cu distrugerea genei.

Informatiile au fost publicate astazi in journalul Oncogene, iar oamenii de stiinta spera sa inteleaga mecanismul de aparitie a cancerului bazat pe pierderea functiei de supresie tumorala prin inactivarea genei NTG1 si dezvoltarea de noi tratamente impotriva cancerului.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.