Gene care Influenteaza Inceperea Menstruatiei (Menarha)

Oamenii de stiinta de la Peninsula Medical School, in colaborare cu diferite institutii de cercetare din Europa si Statele Unite, au identificat, pentru prima data, 2 gene implicate in determinarea debutului menstruatiei la fete (menarha).

Noile descoperiri ar putea avea corelatii cu dezvoltarea corpului si a masei corporale deoarece menstruatia la varste mici este asociata cu statura mai mica si index de masa corporala (IMC) mare. In general, fetele care au menarha la varsta foarte tanara tind sa aiba IMC mai mare si un procent mai mare de grasime comparat cu fetele care au menarha mai tarziu.

Studiul a analizat 17.510 de femei din 8 populatii internationale diferite. Varstele de aparitie a menstruatiei au fost cuprinse intre 9 si 17 ani.

Cele 2 gene identificate sunt localizate pe cromozomii 9 si 6. 1 din 20 de fete are 2 copii din fiecare varianta a genelor, ceea ce a rezultat in aparitia menstruatiei la o varsta mai mica, cu aproximativ 4,5 luni mai devreme decat pentru fetele care nu au nici o copie a genelor.

Identificarea celor 2 gene aduce stiinta mai aproape de intelegerea proceselor implicate in pubertate si cresterea organismului.

1 raspuns

 1. Buna ziua, am si eu o intrebare daca mi-au iesit analizele in ziua 14 nu in limitele normale ce imi recomandati,si analiza HSG,trompa stanga cota negativa.
  Z3-estradiol 70,6
  -FSH 7,9
  -PROLACTINA 140
  -FT4 15,4
  -TSH 2,29
  Z14- estradiol 298,4
  – LH 7,6
  Z21- PROGESTERON 15,16
  RH POZITIV
  Multumesc!astept si eu un raspuns

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.