Google Inc. Se Implica In Lupta Impotriva Gripei

Prin proiectul Flu trends, Google se alatura autoritatilor americane in lupta impotriva gripei. Unealta nou introdusa analizeaza cautarile dupa anumite cuvinte cheie din campul semantic al gripei (temperatura, febra, tuse, etc). O crestere semnificativa a cautarilor poate indica izbucnirea unui focar de gripa in zona respectiva (oamenii incercand sa caute informatii despre afectiunea lor).

Anul trecut, Google a reusit sa evidentieze cateva focare cu 2 saptamani inaintea Centrului de Control al Imbolnavirilor, care se bazeaza pe datele trimise de spitale.

Identificarea rapida a unui focar de gripa este benefica in sensul punerii la dispozitia populatiei a unui numar suficient de vaccinuri antigripale.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.