Google si Stocarea Istoricului Medical pe Internet

Saptamana trecuta Google isi lansa proiectul pilot de stocare a informatiilor medicale, prin care toate datele unor pacienti voluntari (sub 10.000) de la clinica Cleveland erau transferate intr-o baza de date a companiei.

Noul sistem are scopul de a facilita transmiterea datelor intre medici/clinici in cazul in care pacientul are nevoie de servicii in mai multe centre medicale. Accesarea datelor se face prin internet, pe baza de parola.

Programul va dura intre 6 si 8 saptamani, iar in cazul in care va avea succes, Google intentioneaza sa-l puna la dispozitia publicului larg.

Eu o vad ca pe o replica in razboiul pentru suprematie dintre Google si Microsoft… Nu este singurul proiect de acest gen, Microsoft a lansat unul anul trecut in octombrie: Health Vault.

n

{democracy:2}

8 raspunsuri

 1. Google vrea sa stie toate datele noastre personale, de ce inca nu sunt in stare sa spun, dar se pare ca e extrem de interesat sa stie profilul fiecarei om de pe terra. Mie imi suna asta a ceva legat de alieni si chesti de genu asta. Nu e de bine sau cine stie pana la urma.

 2. Eu cred ca este foarte buna ideea, iar google este destul de serioasa si puternica sa mentina un astfel de proiect

 3. Dr Laurentiu Craciunas

  Puternica da, serioasa… mai gandeste-te.

  Au inceput sa stocheze informatii legate de cautarile pe care le fac utilizatorii, au soft-uri pentru desktop… o sa stie totul despre cei care le folosesc serviciile (si nu sunt putini), acum le trebuie si informatiile medicale. Eu nu o vad bine…

 4. Dr Laurentiu Craciunas

  Nu cred ca se ajunge chiar la alieni, dar hai sa-ti dau un exemplu:

  sa zicem ca vor avea o baza de date cu 100 de milioane de profile medicale, vine o companie de medicamente cu un tratament „minune” pentru colon iritabil (de exemplu), Google are baza de date si va putea distribui reclama la public tinta (doar cei care au afectiunea asta si sunt direct interesati)… asta va fi noua treapta de publicitate.

  Citeam anul trecut undeva ca Google vrea date si despre preferintele culinare ale oamenilor si vrea sa le obtina din monitorizarea activitatii online…

 5. Unele tari au sistemele lor de stocare a informatiilor medicale, unde pot intra doar medicii si studentii la medicina, care au cont si parola, now that’s more like it 😉

  Cat am stat in Finlanda am vazut cum functioneaza. Informatiile iti sunt folositoare mai ales in ziua de azi cand medicina se bazeaza pe dovezi.

  As fi de acord cu o astfel de baza de date numai daca este cat de cat securizata.

  Normal ca e o incercare de a fi oarecum monitorizati, cum sunt de ex cardurile bancare.

 6. mi-au placut chestionarele tale,tu ai o optiune in setarile site-ului?sau sunt preluate de undeva?
  Daca ma poti ajuta cu aceste chestionare,as interesata sa afisez si eu anumite teme pe blogul meu.
  Multumesc.

 7. multumesc,le voi descarca.

 8. Dr Laurentiu Craciunas

  Folosesc un plugin pentru WordPress (softul blogului), se numeste Democracy si poate fi descarcat de aici: link

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.