Grasimea Revine Dupa Liposuctie

Un nou studiu publicat in jurnalul Obesity a concluzionat faptul ca grasimea eliminata prin liposuctie reapare in locuri mai periculoase la 1 an dupa interventie.

Femeile inrolate in studiu nu erau obeze si au apelat la liposuctie pentru a scapa de grasimea de pe coapse si abdomenul inferior. In primul an de la liposuctie, grasimea s-a depus in cantitate echivalenta cu cea eliminata, dar localizarea a fost in zone cu risc crescut pentru patologiile cardiovasculare: abdomenul superior, umeri, brate.

Liposuctia presupune injectatea unor cantitati de fluide in depozitele de grasime pentru ca ulterior sa fie aspirate odata cu grasimea. Nu este un tratament util in obezitate, interventiile facandu-se in scop cosmetic. Exista si numeroase complicatii posibile: soc, infectii, cicatrici inestetice.

Este inca o dovada ca natura nu poate fi prostita usor…

1 raspuns

  1. Evident ca daca isi pastreaza aceleasi obiceiuri alimentare , grasimea rezultata se va depune undeva unde gaseste si ea niste adipocite mai primitoare !
    Ce crezi ,ca daca infuleci in continuare ca o vita grasimea o sa se elimine prin aerul expirat asa ca de ” tanti a facut liposuctie , a dat bani si s-a chinuit ” ?
    Daca vrei sa slabesti sau sa-ti pastrezi greutatea obtinuta dupa eliminarea chirurgicala a grasimii, singura solutie e sa reduci cantitatea de mancare , nimic altceva nu are cum sa functioneze.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.