Gripa Aviara Foarte Patologica Gasita la Ferma Saskatchewan

Bloomberg – o varietate de gripa aviara care este mortala pentru pasarile de casa, dar care ameninta foarte putin omul, a fost gasita la o ferma de pui din Saskatchewan, a spus Agentia de Inspectie a Alimentelor din Canada.

Toate cele 50.000 pasari vor fi sacrificate pentru a preveni imparastierea bolii. Oficialitatile au insistat pe faptul ca varietatea gasita este diferita de H5N1, care a omorat cel putin 200 de oameni si milioane de pasari din Asia, Africa si Europa. Varietatea de la ferma Saskatchewan a fost catalogata ca fiind H7N3.

S-a instalat carantina pe o raza de 3 km in jurul fermei afectate. Originea infectiei este dificil de determinat. Ferma este intr-o zona rurala la 90 km de Regina.

Canada se asteapta sa produca 980.000 de tone de pui in acest an. Saskatchewan participa cu aproximativ 3,3% din aceasta cantitate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.