Gripa Aviara: La Sfarsit de 2007

Despre gripa aviara am 2 3 vesti proaste si una buna. Intr-un dialog normal as intreba care sa fie prima, dar aici aleg sa incep cu vestile proaste ca sa pot incheia anul cu o veste buna – in cazul gripei aviare.

Prima veste proasta e ca in Egipt a mai murit o femeie de 25 de ani. Pentru a evita confuzia, accentuez ca nu este vorba de aceeasi femeie de acum cateva zile, tot de 25 de ani, acum este o noua victima a gripei aviare. Este al 17-lea deces din cele 42 de infectii la om cu virusul gripei aviare (in Egipt).

A doua veste proasta e confirmarea izbucnirii unui nou focar de gripa aviara in Burma. Un numar nedefinit de pasari au murit in satul Yankham din cauza virusului H5N1 al gripei aviare. 7 tari din Asia de Est au raportat infectii cu H5N1 la om. Indonesia si Vietnam au cele mai multe cazuri de infectie cu virusul gripei aviare.

Later edit: Inca un deces in Egipt, al 3-lea intr-o saptamana.

Vestea buna vine din China. Tatal ultimei victime a gripei aviare in China, despre care am scris ca e suspect de transmitere a virusului de la om la om, s-a vindecat si a fost externat. In acest caz OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a negat transmiterea virusului H5N1 de la om la om, chiar daca cei 2 nu au intrat in contact cu pasari.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.