Gripa Aviara si Gripa Porcina

In timp ce gripa aviara face victime in continuare (3 in Egipt si 1 in Vietnam, doar saptamana asta), o noua patologie incepe sa ridice semne de alarma: gripa porcina.

Deja au fost 60 de victime in Mexic si 6 in Statele Unite, dar numarul lor s-ar putea ridica la 1000 in scurt timp. Acest virus are segmente ADN de la gripa aviara, gripa porcina si gripa umana, dar nu se transmite via carne de porc, ci prin: aer, stranut sau contact cu o persoana infectata.

3 raspunsuri

  1. Cred ca gipa asta porcina e un mare bluf si o mare vaca de muls pt companiile farmaceutice si pt companiile care se ocupa de vanzarea carnii pt a pastra pretul foarte mare.probabil au cantitati foarte mari care nu mai sunt rentabile a fii vandute daca pretul scade sub un anumit barem. E o tactica veche care si prin 1940 se practica si la noi in tara cand se prefera a se arunca tone de lapte pe camp decat se se vanda cu un anumit pret.. pt ca probabil era mai scump sa il transporti pana la cumparator , si daca tot se strica atunci il duceai pe camp in apropiere si il aruncai. La fel probabil e mai rentabil daca ai supraproductie sa arzi cateva tone de carne de x tip (gaini,porci..poate in viitor vom vedea si miei,etc..) decat sa il transporti pana la supermarket..si acolo sa se strice ca are un pret prea mare si nu se vinde…

  2. In primavara lui 1918, cand boala era inca blanda, apreau numeroase caricaturi ale Kaiserului Wilhelm, considerat responsabil pentru (pe atunci) putinele imbolnaviri. Kaiserul era infatisat picurand dintr-o sticluta temutul microb (nu prea le aveau cu virusii pe vremea aia). A urmat vara lui 1918, calma si vesela. Prin augusut a inceput incet sa cada… Dar n-a stat, ca in poezie. Prin octombrie s-a dat liber la groaza. Facatura sau nu, se murea pe capete. Iar cand se moare ce-ti mai pasa de unde vine? Se moare, punct.

    Istoria se repeta?

  3. ,,Porcii ar putea servi ca rezervor potential al virusurilor gripale pentru viitoarele pandemii umane,,.

    Fraza ii apartine lui Ivan Teodorovici, in lucrarea <>, Ed. Junimea, p.160, anul… 1981!!!

    Suntem in 2009…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.