Gripa Porcina Mai Severa La Femeile Gravide

Expertii de la CDC (US Centers for Disease Control and Prevention) recomanda sa se dea prioritate vaccinarii si administrarii de antivirale femeilor gravide impotriva gripei porcine pentru ca acestea au un risc de cel putin 4 ori mai mare sa dezvolte complicatii.

Dintre cele 34 de cazuri de infectii cu gripa porcina la femei gravide din Statele Unite (lunile aprilie-mai), 11 au necesitat spitalizare. 6 dintre ele au decedat.

Tinand cont ca sistemul imun este suprimat la femeile gravide, pentru a da voie sarcinii sa se dezvolte, e oarecum normal sa fie expuse unor simptome mai severe la orice infectie pe care o sufera.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.