Gripa Porcina si Tupeul de Romania

O tanara de 28 de ani revine in 29 mai din Statele Unite. Ca orice turist care se intoarce in tara si ea a primit spre completare declaratia privind starea de sanatate. Probabil ii rapea prea mult din pretiosul ei timp si a preferat sa refuze completarea declaratiei. Astazi, la 3 zile dupa intoarcere, se interneaza la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals cu diagnosticul de gripa porcina A/H1N1.

Problema nu e ca a trebuit sa se interneze ea acolo, dar a reusit s-o infecteze si pe mama ei, in varsta de 56 de ani, cu care imparte acelasi spital… ba mai mult, s-a intocmit lista persoanelor cu care a intrat in contact si s-a constatat ca mai sunt inca 70 de persoane care n-o sa doarma prea linistit noptile urmatoare… Si asta numai pentru ca a avut tupeul sa refuze completarea declaratiei, act care ar fi durat maxim 5 minute.

Later edit (3.06): Romania are o a 6-a infectie cu gripa porcina, un barbat dintre cei cu care a intrat in contact tanara.

Astia sunt tipul de oameni care fac probleme si in spitale. Niciodata nu sunt multumiti cu ce li se ofera, asistentele nu sunt suficient de dragute cu ei, pretind saloane cu maxim 2 paturi in ideea in care exista si paturi cu cate 2 bolnavi cazati, mancarea nu-i ca la restaurant, la vizite trebuie sa poarte botosei de unica folosinta, merg la spital universitar sa-i consulte profesori doctori, dar au pretentia sa nu fie studenti in jur etc etc.

Pentru cazurile de genul asta, Ministerul Sanatatii a fost nevoit sa introduca pedepse pentru cei care se intorc din tari afectate de gripa porcina si refuza completarea chestionarelor de sanatate: inchisoare de la 1 luna la 2 ani sau amenda de la 200 la 500 de lei.

Eu l-as numi terorism biologic…

1 raspuns

  1. Dar ce parere ai de coada de la Matei Bals unde lumea sta pe hol ingramadita cu masca pe fata si unde ai impresia ca vei pleca de acolo mai bolnav decat ai venit…sau poate esti sanatos si de fapt pleci acasa bolnav ?

    La televizor se mediatiza in dreapta si in stanga ca totul e sub control dar de fapt s-a dat dovada de foarte multa indiferenta.Cine plateste pentru asta?

    Ce a facut femeia respectiva la venirea in tara mi se pare ceva pueril fata de asa zisul control al situatiei.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.