Ha Ha! Centru de Excelenta in Tratamentul Cancerului de Col Uterin

Cand am cate putin timp in week-end incerc sa ma tin la curent cu ce se intampla in tara din punct de vedere medical, iar printre surse am site-ul Ministerului Sanatatii, cateva site-uri de stiri, siteul UMF Cluj si alte cateva.

De pe siteul UMF Cluj aflu ca MedLife a lansat un concurs de cercetare cu tema Studiu de cercetare privind infiintarea, managementul si functionarea unui centru de excelenta in tratamentul cancerului de col uterin.

Super!

Un pic de background despre MedLife (de pe Wikipedia): Lantul de clinici detinut de MedLife SA este compus din sapte hiperclinici, opt laboratoare proprii de analize si 28 de centre medicale generaliste, avand un parteneriat de colaborare cu peste 110 de clinici din toata tara. MedLife detine cel mai mare spital privat din tara, Life Memorial Hospital, rezultatul unei investitii de peste 10 milioane de euro. Cifra de afaceri a fost de 40 de milioane de euro in 2010 (12,7 milioane in 2007).

Cateva aspecte importante din proiectul actual:
– Perioada derulare: maxim 36 luni.
– Maxim 4 membri (cadre didactice, cu experienta in tratarea cancerului de col uterin)
– Se acopera costurile: logistica, consumabile de laborator, cheltuieli materiale, echipamente, taxe de acces la infrastructura de cercetare a tertilor, diseminare, informare – documentare, participari la mobilitati stiintifice nationale si internationale
Bugetul alocat: 5.000 Euro

Cu alte cuvinte se va crea un centru de excelenta in tratarea cancerului de col uterin in urmatoarele 36 de luni (maxim), iar costurile de resurse umane, logistica, materiale, deplasari etc etc nu vor depasi 5000 de euro! Succes maxim!

Si nici macar nu suntem aproape de 1 aprilie… detalii pe siteul MedLife.

2 raspunsuri

 1. Mi se pare de-a dreptul hilar. Adica ei ofera un grant de 3 ani de 5000 de euro (ei vrand sa sustina cercetarea stiintifica), in care 4 oameni care au habar despre cancerul de col sa le spuna lor de ce ar avea nevoie sa-si deschida un centru de excelenta?! Ca de cercetare in domeniul oncologiei nu are cum sa fie vorba… Le uram mult succes si asteptam primul centru de excelenta in tratarea cancerului de col uterin din Romania…

 2. filipescu alexandru

  Stimate Doctore Craciunas,
  Va scriu in deplina cunostiinta de cauza, dat fiind ca sunt conducatorul grantului la care faceti referire in articolul dvs.
  Cu parere de rau, va transmit ca nu ati inteles subiectul cu toate ca l-ati reprodus fara greseala in articol. Este vorba despre un studiu si nu de infiintarea unui centru fizic cu mijloacele materiale amintite.
  Avem o colaborare fructuoasa cu HyperClinica MEDLIFE – Grivitei din Bucuresti si in asentimentul conducerii ei, ne-am propus acest obiectiv absolut realizabil avand in vedere experienta si munca depusa in ultimii ani in domeniul oncologiei.
  De altfel, colega de blog „IuliaZ” cu toate reticentele proprii personale a fost mult mai aproape de intelegerea subiectului.
  Cu drag si mare placere va stau la dispozitie amandurora daca sunteti pasionati de subiect si de modul realizarii lui.
  La buna vedere!

  Conferentiar Universitar Doctor Alexandru Filipescu
  Spitalul Universitar de Urgenta ELIAS, Bucuresti
  UMF „Carol Davila”, Bucuresti

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.