Harta Proteinelor din Saliva

Cercetatorii americani au reusit sa identifice toate cele 1.116 de proteine existente in glandele salivare, 20% dintre ele fiind comune cu proteinele din sange.

Deja exista teste de saliva pentru identificarea virusului HIV si a unor infectii hepatice, dar urmatoarea tinta este diagnosticarea cancerului, cardiopatiilor, diabetului si a altor boli fara a mai fi nevoie de teste de sange.

2 raspunsuri

 1. Buna ziua!

  Va rog daca se poate un raspuns.
  De aproximativ 2 zile in fiecare seara simt un gust de sange in gura. Ajung la baie si scuip saliva rozalie cu sange.
  Mentionez ca fumez intre 6-10 tigari pe zi, tusesc destul de rar.
  Nu tusesc si apoi scuip sange….doat simt din gat un gust de sange si apoi scuip saliva cu sange…si apoi nu mai am nimic.
  Un raspuns va rog.
  Multumesc!

 2. ai primit raspuns ? si eu sunt la fel si sunt insarcinata in 7 luni

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.