Hormonii NU Ajuta Memoria

Administrarea de hormoni dupa menopauza a fost un subiect de discutie pentru multi ani: hormonii sunt buni sau rai pentru femei?

Rezultatele sunt inca mixte, dar un nou studiu condus de Wyeth Pharmaceuticals descopera ca femeile care incearca sa-si mentina memoria ar trebui sa se limiteze la rezolvatul puzzle-urilor gen „cuvinte incrucisate”.

Studiul include 180 de femei care au trecut de menopauza si a concluzionat prin faptul ca administrarea de hormoni nu a ajutat memoria, lucru care contrazice cercetarile precedente.

Cu toate astea, femeile au raportat o crestere a gandurilor si interesului sexual.

Studiul a fost oprit devreme pentru ca voluntariatul s-a blocat dupa ce un alt studiu a descoperit ca hormonii pot creste riscul de cancer la san.

Expertii sustin ca mai trebuie sa se faca cercetari.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.