Hormonii Sexuali Influenteaza Cariera

Hormonii sexuali interfereaza puternic cu interesele fiecarui individ, influentand astfel alegerea ocupatiilor in functie de preponderenta interactiunii cu oameni sau cu obiecte.

Psihologii de la Pennsylvania State University si Southern Illinois University Carbondale au publicat un articol in ultimul numar al revistei Hormones and Behavior prin care sustin ca hormonii sexuali impart oamenii in 2 mari categorii: cei care prefera interactiunea cu oameni, alegand astfel cariere bazate pe relatii interumane, si cei care prefera interactiunea cu obiecte, cariera acestora incluzand interactiunea cu oamenii intr-o masura mai redusa.

In studiu au fost inclusi subiecti care sufereau de hiperplazie adrenala, o boala congenitala manifestata prin secretie crescuta de hormoni androgeni, acestia fiind comparati cu fratii lor care nu au fost expusi nivelelor crescute de hormoni masculini.

Femeile care sufera de hiperplazie adrenala au configuratia genetica specifica femeilor, sunt percepute ca femei, dar interesele lor tind sa se asemene mai mult cu interesele tipice ale barbatilor. Cu cat nivelul androgenilor a fost mai ridicat, cu atat preferinta fata de lucruri in detrimentul oamenilor a fost mai intensa

Femeile fara hiperplazie adrenala sunt mai putin atrase de ocupatii care implica lucruri (inginerie, chirurgie etc) si sunt mai interesate de cariere axate pe interactiunea cu oamenii (cadre didactice, servicii sociale etc).

Nu au existat diferente semnificative intre barbatii cu hiperplazie adrenala si cei sanatosi.

1 raspuns

  1. Sotia mea are uter mic diagnosticat.Daca nu facem sex o saptamana ii apar riduri pe fata.Dupa sex ridurile dispar.Puteti sa-mi dati o explicatie stiintifica ?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.