Hranitul la San NU Afecteaza Dintii Copilului

New York – se zice ca prelungirea perioadei de alaptare cauzeaza deteriorarea dintilor. Un nou studiu a descoperit ca nu este nici un fel de legatura intre cele 2 – saracia si fumatul mamei in timpul sarcinii au fost cativa factori care au contribuit la deteriorarea dintilor in timpul copilariei.

Cercetatorii condusi de Hiroko Lida au adunat informatii despre hranirea copiilor si alte caracteristici pentru 1.576 copii cu varste intre 2 si 5 ani in perioada 1992-2002.

Dupa ce au facut ajustari pentru factorii care ar fi putut influenta deteriorarea dintilor in copilarie, oamenii de stiinta au descoperit ca nu este nici o legatura intre hranitul la san, indiferent de perioada in care s-a facut, si deteriorarea dintilor in timpul copilariei.

Cercetatorii au descoperit ca urmatorii factori cresc riscul deteriorarii dintilor: saracia, nationalitatea Mexican-American, lipsa controlului stomatologic in ultimele 12 luni si fumatul mamei in timpul sarcinii.

Ei au aflat de-asemenea ca saracia si nationalitatea Mexican-American au fost legate independent de deteriorarea severa a dintilor in timpul copilariei.

2 raspunsuri

  1. Hranitul la san este foarte important, si din diverse considerente multe femei nu il fac atat cat ar trebui, sunt studii care demonstreaza ca copii care sunt hraniti la san sunt mai inteligenti, mai sanatosi

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.