Impactul Avorturilor Selective In Functie de Sex Asupra Raportului Femei:Barbati

O combinatie intre 2 articole scrise mai demult: despre numarul imens de avorturi care au loc in China si despre avorturile selective in functie de sex din India.

Din pacate si in China exista o preferinta pentru sexul masculin astfel incat, odata cu evolutia metodelor ecografice de investigatii fetale care a permis identificarea intrauterina a sexului, s-a ajuns ca raportul mondial de 105 baieti nascuti la fiecare 100 de fete sa devina, in unele regiuni, 130 de baieti la fiecare 100 de fete nascute.

Din aceasta cauza, numarul chinezilor de sex masculin cu varsta sub 20 de ani este mai mare decat al celor de sex feminin cu 32 de milioane.

94% dintre chinezii necasatoriti avand varsta intre 28 si 49 de ani sunt barbati, iar 97% dintre acestia au nivelul de educatie mai slab decat liceul.

Detalii despre aceasta problema si implicatiile sociale pot fi citite in ultimul numar al revistei CMAJ (Canadian Medical Association Journal).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.