Incepe Campania de Vaccinare

Revista MEDICA: Ministerul Sanatatii Publice va desfasura, in perioada 8 octombrie – decembrie 2008, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei, pentru sezonul 2008-2009. Campania are ca scop vaccinarea antigripala gratuita a persoanelor considerate la risc, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Grupele de populatie „tinta” pentru programele speciale de vaccinare sunt reprezentate de:
a) persoane cu risc crescut de complicatii – persoanele cu varste de peste 65 de ani, persoanele cu handicap, cele institutionalizate, adultii si copiii cu afectiuni cronice (cardiovasculare, pulmonare, metabolice, renale si cu imunosupresie), persoanele infectate HIV, copiii si adolescentii (intre 6 luni si 18 ani) carora li se administreaza medicatie pe termen lung cu aspirina;

b) medicii, cadrele sanitare medii, personalul auxiliar din spitale si unitatile sanitare ambulatorii (cu prioritate a celor din maternitati, sectiile de terapie intensiva, statiile de salvare), salariatii institutiilor de ocrotire a copiilor si batranilor si cei ai unitatilor de bolnavi cronici, membrii familiilor (inclusiv copiii) care includ persoane in categoria cu risc crescut de complicatii ale gripei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat, de asemenea, vaccinarea tuturor persoanelor infectate cu HIV, persoanelor care calatoresc la tropice sau in emisfera sudica.

Pentru sezonul 2008-2009, Ministerul Sanatatii Publice a achizitionat 3,1 milioane doze vaccin gripal, exclusiv in forma de prezentare monodoza, ceea ce este o noutate fata de anii anteriori, cand s-au inregistrat dificultati si pierderi in utilizarea flacoanelor multidoza. Din aceasta cantitate, mai mult de jumatate, adica 1,6 milioane doze, reprezinta vaccin agripal produs de Institutului Cantacuzino

In prezent, cele 1,6 milioane de doze produse de Institutul Cantacuzino au fost livrate din 15.09.2008 la sediul Companiei Nationale Unifarm SA, iar repartizarea catre Autoritatile de Sanatate Publica judetene a inceput din data de 29 septembrie 2008. Cantitatea de 1,5 milioane doze a fost achizitionata din import, de la doua firme farmaceutice. Aceasta cantitate va fi livrata pana la 15 octombrie 2008. Intreaga cantitate de vaccin a costat 33,72 milioane lei, din care 16,48 milioane s-au platit pentru vaccinul de la Institutul Cantacuzino.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.