Incepe Pregatirea Pentru Pandemia Gripei Aviare

Acum 2 saptamani scriam despre un potential caz de gripa aviara cu transmitere de la om la om. Totul a fost tratat cu superficialitate, autoritatile locale, chiar si OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) au negat initial, chiar daca nu au exclus total, posibilitatea transmiterii intre oameni.

In sfarsit acum, dupa ce s-a confirmat ca infectia nu a avut o sursa comuna, facandu-se de la om la om, OMS recunoaste oficial ca pandemia e iminenta.

OMS sfatuieste lumea sa fie pregatita pentru cand va izbucni pandemia, afirmand ca deja s-a inceput strangerea de vaccinuri de care vor beneficia in primul rand clasele populationale esentiale: cadrele medicale si cei care se ocupa de securitate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.